Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Ψητές σαρδέλες

Με σκόρδο και κρούστα από μυρωδικά

Υλικά

  1. 1/2 κιλό φρέσκες σαρδέλες καθαρισμένες
  2. 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  3. 2 κ. γλ. μουστάρδα
  4. 1 κ. σ. χυμό λεμονιού και επιπλέον λεμόνι για το σερβίρισμα
  5. 1 κ. σ. ξηρή ρίγανη
  6. 1/2 κ. γλ. πάπρικα
  7. 1 κ. γλ. ξηρές νιφάδες κρεμμυδιού
  8. 1/4 κ. γλ. αλάτι
  9. Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  10. 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  11. 2 κ. γλ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από τον φρέσκο μαϊντανό και τις σαρδέλες.

Βήμα 3

Προσθέστε τις σαρδέλες στο μπολ και ανακατέψτε απαλά ώστε να καλυφθούν όλες καλά.

Βήμα 4

Λαδώστε ελαφρώς ένα ταψάκι, τοποθετήστε τις σαρδέλες έτσι ώστε να είναι όλες σε μια στρώση και περιχύστε τα ψάρια με το ντρέσινγκ που έχει περισσέψει.

Βήμα 5

Ψήστε για 15-17 λεπτά, λίγο περισσότερο αν είναι μεγαλύτερες σαρδέλες.

Βήμα 6

Αφαιρέστε τις, πασπαλίστε με φρέσκο μαϊντανό και λίγο λεμόνι και απολαύστε.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου