Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Κοτόπουλο με σάλτσα τριμμένης ντομάτας

Συνοδέψτε ιδανικά με ρύζι ή ζυμαρικά

Υλικά

  • 8 μπούτια κοτόπουλου
  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα
  • 8 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 γλ. λάδι ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 1 κ. γλ. λάδι σκόνη τσίλι
  • 1 πρέζα τριμμένο κουρκουμά
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. λάδι καρύδας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1

Τοποθετήστε τα μπούτια κοτόπουλου, τις ντομάτες, το σκόρδο, το τζίντζερ, τη σκόνη τσίλι, τον κουρκουμά και το αλάτι σε μια μεγάλη, κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.

Βήμα 2

Σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι το κοτόπουλο να αρχίσει να ροδίζει.

Βήμα 3

Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράστε το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει, περίπου 45 λεπτά.

Βήμα 4

Πασπαλίστε με λάδι καρύδας για να σερβίρετε (αν το χρησιμοποιήσετε).

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου