Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος συμμετέχει στην απεργία των ηθοποιών του Hollywood: «Είναι μια ιστορική στιγμή»

Δείτε όλα όσα είπε ο Χρήστος Βασιλόπουλος στην εκπομπή «Καλοκαίρι Yes».

Στην ιστορική απεργία των ηθοποιών και των συγγραφέων στο Hollywood συμμετέχει ο Χρήστος Βασιλόπουλος. 

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε γι’ αυτό σήμερα στην εκπομπή «Καλοκαίρι Yes».

«Τα βραβεία Εmmy αναβλήθηκαν, η απεργία είναι τεράστια. Ξεκίνησε από το σωματείο συγγραφέων και μετά από τρεις μήνες μπήκε και το σωματείο ηθοποιών, που είμαι μέλος από το 2011. Έχει να κάνει απεργία εδώ και 25 χρόνια, ενώ και τα δύο σωματεία μαζί έχουν να κάνουν απεργία 60 χρόνια.

Θεωρώ πως είναι μια ιστορική στιγμή. Οι συγγραφείς είναι στον τέταρτο μήνα, ενώ οι ηθοποιοί στον 1,5 μήνα. Συζητάω μαζί τους και λένε ότι θα φτάσει μέχρι τον Ιανουάριο. Τα γυρίσματα έχουν σταματήσει για τις παραγωγές. Γίνονται εξαιρέσεις σε κάποια projects, αλλά στην ουσία δεν δουλεύει κανείς», είπε αρχικά ο Χρήστος Βασιλόπουλος.

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος πρόσθεσε επίσης: «Οι δύο μεγαλύτεροι λόγοι που γίνεται είναι η τεχνητή νοημοσύνη, που είναι ένας παράγοντας που έχει μπει στον χώρο του θεάματος και αντικαθιστά τον ηθοποιό. Αντικαθιστά και πολλά μέλη του συνεργείου και μιλάμε για κάτι που θα αλλάξει όλη την πραγματικότητα της υποκριτικής.

Ένας άλλος μεγάλος λόγος της απεργίας είναι τα δικαιώματα και οι επαναλήψεις. Τα κανάλια δεν μετράνε ανάλογα με το πόσες φορές παίζεται το πρότζεκτ. Πληρώνεσαι ένα βασικό ποσό όλο τον χρόνο. Φαντάσου το πρότζεκτ να παίζεται πολλές φορές κι εσύ να παίρνεις το μίνιμουμ».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου