Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Τα 4 μεγάλα λάθη που κάνετε στη διακόσμηση του μικρού σας διαμερίσματος!

Ένα μικρό διαμέρισμα έχει πολλά θετικά. Είναι οικονομικό, είναι cosy και σίγουρα θα σας φέρει πιο κοντά με το ταίρι ή την οικογένειά σας.

Ποια είναι, όμως, τα λάθη που συνηθίζετε να κάνετε και το μικρό σας διαμέρισμα φαίνεται ακόμα πιο μικρό;

Δείτε παρακάτω ποια είναι τα λάθη που κάνετε και πώς να τα διορθώσετε.

Μπάνιο

Αν έχετε μικρό μπάνιο μια διαφανής κουρτίνα θα σας σώσει.

Το σύνηθες πρόβλημα: Σε ένα μικρό μπάνιο το πιο συνηθισμένο πρόβλημα είναι ότι η κουρτίνα του το κάνει να δείχνει ακόμα πιο μικρό.

Πώς μπορείτε να το λύσετε: Αν έχετε μπανιέρα και όχι ντουζιέρα μπορείτε να τις συμπεριφερθείτε σαν ντουζιέρα. Μια λύση είναι να βάλετε τζάμι στην μπανιέρα σας για να μην μικραίνει οπτικά ο χώρος σας. Εναλλακτικά μια πιο οικονομική λύση είναι να βάλετε μια διάφανη πλαστική κουρτίνα η οποία θα αφήνει το μάτι να την διαπερνάει.

Κουζίνα

Εκμεταλλευτήκαμε κατακόρυφα την κουζίνα σας.

Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα: Δεν έχετε αρκετούς πάγκους και αρκετό αποθηκευτικό χώρο.

Πώς μπορείτε να το λύσετε: Eπενδύστε σε ένα καλό και μεγάλο ξύλο κοπής και βάλτε το πάνω στα μάτια της κουζίνας. Έτσι θα είναι σαν να έχετε έναν έξτρα πάγκο για τα μαγειρέματά σας. Σε ό,τι αφορά τους αποθηκευτικούς χώρους απλά βάλτε ράφια σε άδειους τοίχους αν υπάρχουν και εκμεταλλευτείτε καθέτως τον χώρο σας.

Σαλόνι

Μην βάζετε αντικείμενα που απλά γεμίζουν τον χώρο σας.

Το πιο σύνηθες πρόβλημα: Δεν είστε σίγουροι για το πού θα βάλετε το οτιδήποτε.

Πώς μπορείτε να το λύσετε: Τα μικρά σαλόνια μπορούν εύκολα να δείξουν πιο φιλόξενα και πιο ζεστά. Βάλτε σε αυτά λίγα διακοσμητικά για να μην το παρακάνετε και εμπλουτίστε τα με φυτά, λουλούδια και βιβλία… αντικείμενα που μπορούν να δώσουν προσωπικότητα σε έναν χώρο.

Υπνοδωμάτιο

Έχετε το υπνοδωμάτιο πάντα σε τάξη.

Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα: Έχετε πολύ ακαταστασία που δεν λέει να μειωθεί.

Πώς μπορείτε να το λύσετε: Η επιχείρηση “οργάνωση” πρέπει να ξεκινήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Πρώτα κάντε ένα καλό ξεκαθάρισμα στην ντουλάπα σας και ξεφορτωθείτε ό,τι δεν έχετε φορέσει τα τελευταία 2 χρόνια. Σε ό,τι αφορά τα έπιπλα και τα διακοσμητικά σας κάντε τις απαραίτητες αλλαγές και αφαιρέσεις. Αντικαταστήστε τα μεγάλα σας κομοδίνα με πιο διακρητικά κομοδίνα όπως δύο απλά σκαμπό. Μεταφέρετε τα περισσότερα διακοσμητικά σας σε άλλους χώρους του σπιτιού και κάντε το υπνοδωμάτιό σας να δείξει αμέσως πολύ πιο μεγάλο.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου