Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Μάτι – Συγκλονίζει η μαρτυρία επιζήσασας: «Έχω εγκαύματα 3ου βαθμού, το σώμα δεν πρόκειται να επανέλθει, δεν έχει ελαστικότητα»

"Δεν κάηκε μόνο το δέρμα, αλλά και ιστός και νεύρα".

Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη αγόρευση του εισαγγελέα στη δίκη για το Μάτι, πρωταγωνιστές της τραγωδίας άνοιξαν την καρδιά τους στην «Μεγάλη Εικόνα» και στην Νίκη Λυμπεράκη, μιλώντας για τις άγριες στιγμές που έζησαν.

«Η πολιτεία έχει κάνει μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Ακόμα και για το Betadine που χρειαζόμασταν, πήγαιναν οι οικεία μας να τα αγοράσουν, όπως και τις γάζες μας. Οι ανάγκες φαρμακευτικών ειδών θα είναι ισόβιες και μόνιμες και δεν αναγνωρίζονται. Τα θεωρούν καλλυντικά και ότι μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά. Πρέπει να κάνω φυσιοθεραπείες. Το σώμα δεν πρόκειται να επανέλθει, δεν έχει ελαστικότητα. Δεν κάηκε μόνο το δέρμα, αλλά και ιστός και νεύρα. Έχω εγκαύματα τρίτου βαθμού. Μαζί και με τα μοσχεύματα είναι 80%, τα οποία και αυτά είναι άλλες πληγές.

Έχω χειρουργεία που πρέπει να γίνουν κάποια στιγμή. Έχω κάνει δύο επεμβάσεις και πρέπει να κάνω κι άλλες. Οι εγκαυματίες καλύπτονται σε ένα μικρό βαθμό και περιορισμένο» ανέφερε η κ. Κάλλι Αναγνώστου.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου