Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Κατερίνα: «Έχω κάνει εξετάσεις και έχω 85% ΔΕΠΥ»

"Αν το έχεις σε υψηλό επίπεδο, ίσως κάτι να χρειαστεί να το κάνεις 5 φορές" ανέφερε η Κατερίνα.

Η Κατερίνα φιλοξενήθηκε στο The 2nigh show με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και αναφέρθηκε στη μαθησιακή δυσκολία που αντιμετωπίζει.

«Στο σχολείο ήμουν καλή μέχρι το γυμνάσιο, μετά το έχασα και το ξαναβρήκα στο πτυχίο. Σταμάτησα τον στίβο για το σχολείο. Έχω ΔΕΠΥ. 

Δεν είναι αυτό πρόβλημα, είναι κάποια μαθησιακή δυσκολία. Αν το έχεις σε υψηλό επίπεδο, ίσως κάτι να χρειαστεί να το κάνεις 5 φορές. Ο ορισμός είμαι διαταραχή ελειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας. Για παράδειγμα αν κάτι δεν σε ενδιαφέρει, δεν μπορείς να μείνεις συγκεντρωμένος πάνω από 5 λεπτά. Έχω κάνει εξετάσεις και έχω 85%. Είσαι πολύ υπερκινητικός άνθρωπος. Δεν είναι κάποιο πρόβλημα» είπε η Κατερίνα.

«Δεν είναι κάτι σπάνιο. Μία καθηγήτρια που έκανα ιδιαίτερα μαθήματα το είχε βρει ότι έχω, αλλά σε ένα παιδάκι δεν το λες. Το αντιμετωπίζεις λίγο διαφορετικά. Δίνεις παραπάνω χρόνο, δεν ελέγχεις τόσο τ ορθογραφικά. Είναι στον βαθμό που όσο διαβάσω, δεν θα μάθω ποτέ. Πρέπει αυτά τα παιδιά να αντιμετωπίζονται διαφορετικά, μπορούν να δώσουν εξετάσεις και προφορικά» πρόσθεσε η Κατερίνα.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου