Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Τέμπη: Ξανά στο Ευρωκοινοβούλιο η Μαρία Καρυστιανού – Δεκτή η αναφορά της από την επιτροπή

"Έχω ευθύνη γιατί η φωνή μας γιγαντώθηκε και έσμιξε με τη φωνή 1.350.000 πολιτών που έχουν συνυπογράψει το δίκαιο αίτημά μας".

Καθηλωτική ήταν, για μια ακόμα φορά, η πρόεδρος του συλλόγου των θυμάτων στα Τέμπη, Μαρία Καρυστιανού, μιλώντας στην Επιτροπή Αναφορών (PETI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σήμερα Δευτέρα (18.03.2024).

Η Μαρία Καρυστιανού προσήλθε στην Ευρωβουλή με το ψήφισμα το οποίο υπέγραψαν 1.350.000 άνθρωποι και το οποίο ζητεί την άρση της βουλευτικής ασυλίας για πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Βρίσκομαι σήμερα μπροστά σας, φέροντας το πολύ μεγάλο βάρος, μίας τεράστιας ευθύνης που εύχομαι να μη χρειαστεί κανείς να αναλάβει ξανά μέσα από τόσο τραγικές συνθήκες. Έχω ευθύνη γιατί δεν μιλώ μόνο ως μάνα που έχασε το παιδί της και ως εκπρόσωπος οικογενειών των θυμάτων.

Έχω ευθύνη γιατί η φωνή μας γιγαντώθηκε και έσμιξε με τη φωνή 1.350.000 πολιτών που έχουν συνυπογράψει το δίκαιο αίτημά μας και από τούτο το βήμα τους ευχαριστώ για την τόσο συγκινητική τους συμπαράσταση. Και όλους τους Έλληνες, που η ψυχή τους είναι σήμερα εδώ μαζί μας», τόνισε η Μαρία Καρυστιανού.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η Μαρία Καρυστιανού εξήγησε ότι τρία είναι τα αιτήματα μείζονος ενωσιακού ενδιαφέροντος: η προστασία του Κράτους Δικαίου, η προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών και η ασφάλεια των συγκοινωνιών.

Δειτε το βιντεο εδω

Η αναφορά καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, «τη συγκάλυψη που ακολούθησε το συμβάν, ιδίως όσον αφορά το φορτίο, το οποίο προκάλεσε την ανεξήγητη έκρηξη και πυρκαγιά, καθώς και την παράνομη αλλοίωση του σκηνικού της σύγκρουσης, που εμπόδισε τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων».

Πηγή: newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου