Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Βίντεο ντοκουμέντο από τον εμπρησμό στου Ζωγράφου – «Πάμε να φύγουμε από εδώ, μη σκοτωθούμε»

Το ενδεχόμενο που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από την εμπρηστική επίθεση στου Ζωγράφου βλέπει το φως της δημοσιότητας. Η επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα σχολικά λεωφορεία, ΙΧ αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες να τυλιχτούν στις φλόγες και να γίνουν παρανάλωμα του πυρός.

Άγνωστοι τα περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό και η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το ενδεχόμενο οι δράστες να βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη.

Το βίντεο καταγράφηκε την ώρα που τα οχήματα φλέγονταν και σε αυτό ακούγονται δύο άνδρες να σχολιάζουν όσα βλέπουν. «Πάμε να φύγουμε από εδώ, μη σκοτωθούμε», ακούγεται να λέει ο ένας στο τέλος του βίντεο.

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν

Έρχονται οι Maneskin στην Ελλάδα για το Ejekt Festival 2024

Η καταστροφή είναι τεράστια από την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα όταν άγνωστοι προσέγγισαν, στη συμβολή των Οδών Ταξίλου και Εκβατάνων στου Ζωγράφου, σχολικά λεωφορεία, Ι.Χ. αυτοκίνητα και μηχανές και αφού τα περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό άρχισαν τα έκαψαν.

Ωστόσο, όπως σημειώνει η ΕΡΤ, λόγω της μορφολογίας του δρόμου που είναι κατηφορικός, το εύφλεκτο υγρό έτρεξε προς τα κάτω με τις εικόνες να είναι αποκαλυπτικές.

Συνολικά πέντε σχολικά λεωφορεία έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, έξι αυτοκίνητα έχουν υποστεί εκτεταμένες υλικές ζημιές, ενώ τρεις μοτοσυκλέτες έγιναν και αυτές παρανάλωμα του πυρός. Από τις φλόγες, οι οποίες έφτασαν μέχρι και δέκα μέτρα, έχουν προκληθεί υλικές ζημιές εξωτερικά του ιδιωτικού σχολείου, το οποίο κινδύνευσε. Ωστόσο, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών, απετράπησαν τα χειρότερα.

Λόγω του γεγονότος ότι η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη και οι δρόμοι είναι στενοί η φωτιά θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας έχουν αναλάβει την προανάκριση. Στη σημείο δεν έχει βρεθεί κάποιο υπόλειμμα που να παραπέμπει σε μηχανισμό, γι’ αυτό και εκτιμούν ότι έγινε με τη χρήση εύφλεκτου υγρού.

Οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας αλλά και αυτόπτες μάρτυρες.

Δείτε αποκαλυπτικές φωτογραφίες μετά την εμπρηστική επίθεση…

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου