Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Ασκήθηκε έφεση κατά τη αθωωτικής απόφασης για τη μητέρα της 12χρονης στον Κολωνό

Κρίθηκε ότι δεν αξιολογήθηκαν επαρκώς τα αποδεικτικά στοιχεία της δικογραφίας

Μια εβδομάδα μετά την αθωωτική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό για την κατηγορία της μαστροπείας η Εισαγγελία Εφετών άσκησε έφεση.

Η αθωωτική απόφαση ελήφθη με οριακή πλειοψηφία (4-3) με τους τέσσερις ενόρκους να καθορίζουν την τελική κρίση των δικαστών οι οποίοι συντάχθηκαν με την πρόταση της εισαγγελέως που είχε ζητήσει την καταδίκη της γυναίκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έφεση ασκήθηκε καθώς κρίθηκε ότι δεν αξιολογήθηκαν επαρκώς τα αποδεικτικά στοιχεία της δικογραφίας.

Η κίνηση της Εισαγγελίας οδηγεί και πάλι της μητέρας της 12χρονης στο εδώλιο του Εφετείου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της μαστροπείας.

Η έφεση δεν αφορά στην ομόφωνη αθώωση της για την πορνογραφία. Η πόρτα της φυλακής για τη μητέρα άνοιξε την περασμένη Τρίτη καθώς καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών για πλημμεληματική εκβίαση.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκονται στη φυλακή ο Ηλίας Μίχος στον οποίο επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 27 έτη και ο αποκαλούμενος «Μιχάλης» ο οποίος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές από 13 μήνες φυλάκισης έως 7 χρόνια κάθειρξης αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς έγιναν δεκτά τα αιτήματα αναστολής στην έφεση.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου