Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

«Δεν έχουμε καμία απολύτως τέτοια ενημέρωση» – Ανακοίνωση του ΕΟΚΑΝ για το θέμα ντοπέ παίκτη στην Εθνική

Η ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του ντόπινγκ

Ο ΕΟΚΑΝ, ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του ντόπινγκ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι δεν έχει λάβει καμία απολύτως ενημέρωση από τα αρμόδια παγκόσμια όργανα ότι έχει βρεθεί θετικό δείγμα από παίκτη της Εθνικής ομάδας, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε χθες με την πληροφορία για ντοπέ παίκτη της εθνικής μετά το παιχνίδι με την Γεωργία.

Ανακοίνωση Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ

Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εύρεση θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, ενημερώνει πως δεν έχει λάβει, μέχρι τώρα, καμία απολύτως ενημέρωση για την ύπαρξη τέτοιου δείγματος.

Γνωστοποιούμε πως σε περίπτωση εύρεσης θετικού δείγματος ενός Έλληνα αθλητή/τριας, η Αρχή Διαχείρισης των Αποτελεσμάτων έχει υποχρέωση να κοινοποιήσει το αποτέλεσμα στον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ.

Σε ότι αφορά τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος Ποδοσφαίρου με αντιπάλους το Καζακστάν και τη Γεωργία, η διενέργεια των δειγματοληψιών τόσο εντός όσο και εκτός αγώνα έγινε από την UEFA. Αρχή Διαχείρισης των Αποτελεσμάτων για τη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η FIFA.

Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ από την πρώτη στιγμή παρείχε επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση προς τα ΜΜΕ. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με πλήρη διαφάνεια και σύμφωνα με τους κανόνες που επιτάσσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) για έναν αθλητισμό απαλλαγμένο από ουσίες.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου