Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Δίκη σκηνοθέτη «Σασμού» για βιασμό – Επεισοδιακή η κατάθεση της φίλης της ηθοποιού – Τι κατέθεσε η Μαρκέλα Γιαννάτου

Η έκρηξη του πατέρα της ηθοποιού από τις πίσω θέσεις της αίθουσας

Επεισοδιακή ήταν η κατάθεση της Χρύσας Δρακάκη στη δίκη του πρώην σκηνοθέτη του «Σασμού» Κώστα Κωστόπουλου που κάθεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μετά την καταγγελία της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου ότι τη βίασε το καλοκαίρι του 2010.

Το γνωστό μοντέλο, το οποίο υπήρξε «κολλητή φίλη από την Κρήτη» της καταγγέλλουσας δεν επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό της ηθοποιού ότι βρέθηκαν σε νυχτερινό κέντρο μετά την επίθεση που δέχτηκε και στη συνέχεια πήγαν στο σπίτι όπου συγκατοικούσαν.

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν

Μπασκετικό υπερθέαμα με Παρτίζαν – Ολυμπιακός, Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός AKTOR στο Novasports!

Ο/PURIST QUEST: Cocktail Competition 2024

Η μάρτυρας υποστήριξε πως τον Ιούνιο του 2010 δεν είχε καμία επικοινωνία με την ηθοποιό καθώς είχε επέλθει ρήξη στη σχέση τους το 2009.

«Εγώ δεν θυμάμαι να συναντηθήκαμε. Δεν γνώριζα τον κ. Κωστόπουλο, ίσως το 2009 μια φορά να είχαμε βρεθεί όλοι μαζί. Το 2010 δεν είχα καμία επικοινωνία» ανέφερε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Βγαίνετε με τον κ. Κωστόπουλο;

Μάρτυρας: Ποτέ, ποτέ, ποτέ

Πρόεδρος : Καμία επικοινωνία;

Μάρτυρας: Καμία, καμία

Η μάρτυρας υποστήριξε ότι τον Σεπτέμβριο του 2009 νοίκιασε δικό της σπίτι και δεν συγκατοικούσε, πλέον, με την ηθοποιό. «Το θυμάμαι πολύ καλά …» ανέφερε και στη συνέχεια εξήγησε πως «για προσωπικούς λόγους διακόψαμε τις σχέσεις μας, που δεν έχουν να κάνουν με την υπόθεση…».

Η κ. Δρακάκη κατέθεσε πως με την ηθοποιό ήταν παιδικές φίλες ωστόσο δεν θέλησε να εκφράσει άποψη σχετικά με τις καταγγελίες.

«Δεν έχω άποψη τώρα … Θεωρώ ότι δεν θα μου εμπιστευόταν μυστικό, αλλά δεν ξέρω» είπε συμπληρώνοντας «Δεν γνωρίζω με ποια λογική βρίσκομαι εδώ….».

Οι αναφορές του γνωστού μοντέλου προκάλεσε την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση της με την ηθοποιό η οποία στάθηκε δίπλα της και φανερά φορτισμένη επέμεινε ότι την επίμαχη περίοδο συγκατοικούσαν.

«Ήμασταν κολλητές με αποκαλούσε ξαδέλφη της…Δεν ισχύει ότι δεν είχαμε σχέση. Όλοι την έβλεπαν που ερχόταν στις πρόβες μου. Μαζί τους γνωρίσαμε, απορώ γι’ αυτά που λέει. Δεν ήμασταν μωρά … Ήμασταν κολλητές» ανέφερε η Έλενα Αθανασοπούλου η οποία επέμεινε πως το Σεπτέμβριο του 2010 σταμάτησε η συγκατοίκηση τους.

Πρόεδρος: κάποια από τις δυο λέει ψέματα

Μάρτυρας: θέλεις να σου θυμίσω τις ημερομηνίες;

Καταγγέλουσα: Στο σπίτι μου δεν ήσουν;

Μάρτυρας: Όχι, κανείς λάθος…Εκεί δεν με έβρισες ;

Καταγγέλουσα: Τι λες ;

Η μάρτυρας εξέφρασε την απορία της γιατί κλήθηκε ως μάρτυρας στην υπόθεση καθώς δεν γνωρίζει τίποτα. Αυτή η αναφορά προκάλεσε την έκρηξη του πατέρα της ηθοποιού που από τις πίσω θέσεις της αίθουσας φώναξε προς τη μάρτυρα: «εμένα με ξέρει; Καθόλου δεν με ξέρει εμένα … δεν μπορώ τα ψέματα…»

«Δεν μας ξέρει μπαμπά…» είπε η ηθοποιός και ο πατέρας της αποχώρησε από την αίθουσα.

«Δεν μου είχε πει για το συμβάν το οποίο δεν είχε γίνει το 2009. Αν ήταν το 2009 ήμουν όχι το 2010 ξεκάθαρα…» τόνισε η μάρτυρας.

Μαρκέλα Γιαννάτου: «Ένιωσα σαν βιασμένη»

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε στη συνέχεια η πρωταγωνίστρια της σειράς «Kostopoulos_athanasopoulou» Μαρκέλλα Γιαννάτου η οποία μίλησε για τη δίκη της εμπειρία παρενόχλησης από τον σκηνοθέτη. Η ηθοποιός εξήγησε πως γνώρισε την καταγγέλουσα την πρώτη μέρα της δίκης.

«Για το περιστατικό δεν γνωρίζω τίποτα. Έχω προσωπική εμπειρία όχι σε κάτι τόσο βαρύ. Το 2005 δουλεύαμε στη σειρά «Ερωτας». Έχει ένα έντονο, οξύθυμο, σεξιστικό χαρακτήρα. Σε ένα γύρισμα ήθελε να μετακινηθώ λίγα εκατοστά πιο μακριά. Αντί να μου ζητήσει να μετακινηθώ ή να με πιάσει από το χέρι, μου έπιασε τα οπίσθια για να το κανει. Ήταν ένα πιάσιμο σεξουαλικο, καταλαβαίνω ως γυναικα. Αντέδρασα και φώναξα. Ταράχτηκα περισσότερο επειδή είπε «πως κάνεις έτσι; Ένα πατρικό χάδι ήταν». Εγώ έχω μια υπέροχη σχέση με το μπαμπά μου και δεν μου έχει πιάσει ποτέ τα οπίσθια» κατέθεσε .

Η ηθοποιός ανέφερε πως ένιωσε την ηθική υπερχρέωση να μιλήσει γιατί όταν άκουσε την ιστορία δεν της φάνηκε περίεργο για τον κατηγορούμενο.

«Δεν έπεσα από τα σύννεφα είπα. Δεν ξέρω πως από το ένα φτάνεις στο άλλο. Θεωρώ πιο πιθανό» είπε.

Εισαγγελέας: Όποιος θωπεύει είναι εν δυνάμει βιαστής;

Μάρτυρας: Δεν είπα αυτό. Εγώ πάντως ένιωσα σαν βιασμένη.

Πρόεδρος: Ξέρετε για άλλες ηθοποιούς;

Μάρτυρας: Έχω ακούσει για την κυρία Διδασκάλου και δυο ακόμη συναδέλφους. Έχω ακούσει ότι είναι ένας τρόπος του. Ότι ήταν πιο απότομος και βίαιος. Δεν μου έχει ξανασυμβεί με άλλο σκηνοθέτη. Εγώ επεδίωξα μετά να συνεργάζομαι με γυναίκες σκηνοθέτες.

Μάλιστα, η μάρτυρας υποστήριξε ότι δέκα χρόνια μετά το περιστατικό είχε δεχτεί «σχεδόν απειλητικό» τηλεφώνημα από τον σκηνοθέτη που της έλεγε να σταματήσει να μιλάει για την εμπειρία της. Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με το αν ο χώρος έχει αποβάλλει τον Κώστα Κωστόπουλο, η μάρτυρας είπε: «Υπάρχουν άνθρωποι που δε θα δούλευαν μαζί του. Όμως ένας σκηνοθέτης είναι, η δύναμη του είναι εσωτερικής κατανάλωσης, δεν τον ξέρει το ευρύ κοινό».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου