Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Δημήτρης Παπανώτας: Η απάντηση στην επίθεση για τις δηλώσεις του γύρω από τις γυναίκες

"Αυτό είναι κοπτοραπτική. Ξέρουμε ποιοι είναι, δεν περιμέναμε να μας χειροκροτήσουν".

Τη δική του απάντηση στην επίθεση που δέχεται τα τελευταία 24ωρα έδωσε ο Δημήτρης Παπανώτας μέσα από την εκπομπή «Το Πρωινό» (18/4). 

Ο γνωστός δημοσιογράφος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του γύρω από κάποιες πρόσφατες δηλώσεις του γύρω από τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη Ελλάδα.

«Αυτό είναι κοπτοραπτική, δεν είναι μια δήλωση από την αρχή μέχρι το τέλος. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 σε αντίστοιχα περιστατικά έμφυλης βίας κατά των γυναικών, ήμουν ο μόνος που αντιδρούσε τηλεοπτικά και τις υπερασπιζόμουν, με αποτέλεσμα να δεχτώ και εγώ επιθέσεις και δικαστήρια που κράτησαν περίπου 12 χρόνια. Τότε όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι δεν ξέρω που ήταν και εμφανίστηκαν τώρα», δηλώνει ο Δημήτρης Παπανώτας.

«Εγώ στο περιβάλλον μου δεν έχω τέτοια κρούσματα. Νόμιζα λοιπόν ότι επειδή δεν είμαστε Ιράν και είμαστε Ευρώπη, αυτά τα θέματα έχουν λυθεί. Τελευταία οι καταγγελίες από γυναίκες για έμφυλη βία είναι εκατοντάδες. Ειδικά μετά τη δολοφονία της Κυριακής», συμπληρώνει στην τοποθέτησή του ο δημοσιογράφος.

«Σαφώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, σαφώς η Αριστερά είναι δίπλα σε όλες τις γυναίκες τις κακοποιημένες και σαφώς έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να κάνουμε για να φτάσουμε σε ένα επίπεδο και να πούμε ότι είμαστε καλά. Το θέμα είναι ότι η επίθεση δεν είναι μόνο εναντίον μου. Εγώ τις περίμενα τις επιθέσεις και θα συνεχιστούν μέχρι τις εκλογές. Οι επιθέσεις όμως αυτές έχουν έναν πιο σαφή στόχο. Και ο κόσμος θα πρέπει να το καταλάβει αυτό», απαντά στη συνέχεια ο Δημήτρης Παπανώτας.

«Ο στόχος είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες που υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αγκαλιάστηκαν από τον κόσμο. Έχω πολύ γερό στομάχι, εξάλλου γνωρίζουμε όλοι ποιοι είναι αυτοί που επιτίθενται. Ξέρουμε ποιοι είναι, δεν περιμέναμε να μας χειροκροτήσουν», καταλήγει ο Δημήτρης Παπανώτας στο σχόλιό του.

Δειτε το βιντεο εδω

Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Παπανώτας, με αφορμή την αντιπαράθεσή του με τη Νόνη Δούνια, είχε δηλώσει στο Happy Day: «Δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχει η κ. Δούνια που νιώθει ότι είναι μια καταπιεσμένη. Αλλά εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην ΕΕ κανένα, εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή, αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της».

πηγη


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου