Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Ο φρουρός του αστυνομικού τμήματος στους Αγίους Αναργύρους είναι καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Φυλακίστηκε για 12 μήνες στη Λάρισα

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά τη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής από τον πρώην σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο φρουρός του συγκεκριμένου αστυνομικού τμήματος είναι καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που για αρκετούς μήνες μπήκε στη φυλακή.

Ο 48χρονος αστυνομικός εμπλέκεται σε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση με πλαστογραφίες και για διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα μαζί με άλλα άτομα.

Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε κάποια χρόνια φυλακή. Τέθηκε σε διετή διαθεσιμότητα, ενώ προσέφυγε στο Εφετείο και το 2021 ο εισαγγελέας διέταξε τη φυλάκισή του.

Μεταφέρθηκε στις φυλακές της Λάρισας, όπου παρέμεινε 12 μήνες. Το 2023 με βούλευμα αποφυλακίστηκε και στη συνέχεια έκανε ενστάσεις στα πειθαρχικά με το χαρτί της αποφυλάκισης και επέστρεψε στην αστυνομία.

Ο φάκελός του παρέμεινε ανοιχτός, ώσπου πριν από μερικές ημέρες καταδικάστηκε τελεσίδικα από τον Άρειο Πάγο και τώρα ξεκίνησε ξανά η διαδικασία της απόταξης.

Σημειώνεται πως για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους και τις ευθύνες των αστυνομικών μίλησε το πρωί της Τετάρτης, 3/4, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας. Τονίζοντας πως ο σκοπός του αστυνομικού τμήματος των Αγίων Αναργύρων θα αποταχθεί, διερωτήθηκε γιατί δεν σήκωσε το τηλέφωνό της η αξιωματικός υπηρεσίας να πάρει το 100.

Δειτε το βιντεο εδω

«Στην προκειμένη περίπτωση ήταν ένας παροπλισμένος αστυνομικός εκεί, περιμένοντας το ποινολόγιό του, αφού έληξε η διαθεσιμότητά του. Αυτό δεν έχει να κάνει με το περιστατικό», τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» σχετικά με τον σκοπό, που ήταν έξω από το αστυνομικό τμήμα, στο ειδικό κουβούκλιο.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου