Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Ριζότο λαχανικών με ρύζι μπασμάτι και γάλα καρύδας

Υλικά

• 200 γρ. ρύζι μπασμάτι

• 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομένο

• 1 μέτριο καρότο, σε λεπτές

• 1 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα

• 250 ml γάλα καρύδας

• 200 ml λευκό ξηρό κρασί

• 4 κ. σούπας λάδι ml ελαιόλαδο

• Αλάτι

• Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και το καρότο για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν με μια κουταλιά λάδι.

Ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε το κρασί.

Αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, να αναμειχθούν και να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον μαϊντανό και αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου