Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019

Σταφιδόψωμο με σπόρους chia

Υλικά


2 φλιτζάνια νερό

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι ζάχαρη

2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι μαγιά ξηρή ή περίπου 30 γρ νωπή

1 φλιτζάνι σταφίδες

½ κουτ. γλυκού κανέλλα

¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

3 κουτ. σούπας σπόρους chia

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το 1 φλιτζάνι νερό (τόσο ώστε να αντέχουμε να βάλουμε μέσα το χέρι μας).

Λιώνουμε στο χλιαρό νερό τη μαγιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό (επίσης ζεσταμένο ελαφρά), το ελαιόλαδο, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ζυμώνουμε να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.

Προσθέτουμε τις σταφίδες και τους σπόρους chia και ζυμώνουμε ξανά ώστε να ενσωματωθούν καλά στη ζύμη.

Πλάθουμε ένα ή περισσότερα σταφιδοψωμάκια, τα βάζουμε σε ταψί, τα σκεπάζουμε με ένα πάπλωμα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς (χωρίς να προθερμάνουμε το φούρνο) μέχρι να πάρουν το χρώμα που επιθυμούμε.

πηγή