Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Eurovision 2019: Κατερίνα Ντούσκα: «Όταν μου έκαναν την πρόταση, αισθάνθηκα τεράστια ευθύνη»

Η Κατερίνα Ντούσκα έγινε γνωστή στην Ελλάδα με το τραγούδι «One in a million», το οποίο ανέβασε το 2013 στο κανάλι της στο youtube.

Ύστερα από αυτό, υπέγραψε συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρία MINOS EMI και ακολούθησε ο δίσκος Embodiment, που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2015.

Έκτοτε, η Κατερίνα έκανε συνεργασίες με αξιόλογους καλλιτέχνες, όπως ο Στάθης Δρογώσης, ο Στάθης Δράκος, η Κατερίνα Πολέμη, η Μαρίζα Ρίζου, αλλά και με τον Διονύση Σαββόπουλο.

«Έχω συνεργαστεί με πολλούς ανθρώπους, αλλά πάντα κινούμαι στη λογική των συναυλιών, καθώς προτιμώ να εμφανίζομαι σε συναυλιακούς χώρους και μουσικές σκηνές» συμπληρώνει η ίδια στο People.

Αλήθεια, πώς ένα κορίτσι του δικού της μουσικού στιλ και αισθητικής αποφάσισε να πάει στη Eurovision, έναν διαγωνισμό στον οποίο βλέπεις τα πάντα, χωρίς να υπάρχει κάποια συνοχή και ομοιογένεια ανάμεσα στους συμμετέχοντες; Την παρακολουθούσε άραγε;

«Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος που να μην την έχει παρακολουθήσει έστω και μία φορά. Όταν ήρθα στην Ελλάδα, έβλεπα κάθε χρόνο Eurovision. Νομίζω πως όταν εγκατασταθήκαμε εδώ, είχε πάει ο Μιχάλης Ρακιντζής. Κάποια στιγμή σταμάτησα να βλέπω, ενώ τα τελευταία χρόνια άρχισα και πάλι να παρακολουθώ τις συμμετοχές.

Ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα πάω στη Eurovision, και μάλιστα πως θα γινόταν πρόταση σε εμένα για να εκπροσωπήσω τη χώρα μας. Και σ’ το λέω αυτό διότι στην Ελλάδα οι επιλογές είναι συνήθως άλλες. Δεν νομίζω πως έψαχναν κάτι εναλλακτικό τα τελευταία χρόνια.

 Όταν μου έκαναν την πρόταση, πέρα από την τιμή, αισθάνθηκα και μια τεράστια ευθύνη. Δεχόμενη τη συγκεκριμένη πρόταση, ήξερα πως η προβολή θα ήταν τεράστια και, πίστεψέ με, δεν θα έμπαινα σε αυτή τη διαδικασία αν δεν ήμουν σίγουρη για την ποιότητα του τραγουδιού που θα παρουσιάσω σε όλα τα επίπεδα. Βέβαια, όταν μου έγινε η πρόταση, το πρώτο πράγμα που τους είπα είναι “Γιατί εμένα;”.

 Η απάντησή τους ήταν πως είχαν ένα διαφορετικό όραμα για φέτος και πως ήθελαν έναν καλλιτέχνη που να έχει διεθνείς προδιαγραφές και να μπορεί να σταθεί εκτός συνόρων. Επίσης, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι με είδαν και στη φετινή μου συνεργασία με τον Διονύση Σαββόπουλο, οπότε με γνώριζαν ως ερμηνεύτρια, ως τραγουδοποιό, και με πίστεψαν».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου