Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Σπύρος Φωκάς: «Έκανα πολλά χρήματα αλλά μια κυρία με πήγε... καθαριστήριο»

Ο Σπύρος Φωκάς, παραχώρησε συνέντευξη σε γνωστό περιοδικό και μίλησε για όλους και για όλα. 

Αφοπλιστικά ειλικρινής, για ακόμα μια φορά, δεν δίστασε να απαντήσει σε ό,τι κι αν ρωτήθηκε.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που αφορά στη ζωή σου.

«Είναι βιογραφία, «Ένα πέρασμα», από τις εκδόσεις «ΟΣΤΡΙΑ», στιγμές από τη ζωή μου, γιατί, αν ήταν να πω πολλά από τη ζωή μου, θα ήθελα 4 τόμους. Δεν είναι μόνο η Ελλάδα, η Ιταλία και η Αμερική, αλλά σε όλο τον κόσμο που έχω γυρίσει λόγω δουλειάς. Ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου μου έδωσε αυτή τη χαρά, να γράψει για μένα, αλλά εγώ δεν τα λέω όλα».

Έχεις πει μόνο αλήθειες στο βιβλίο αυτό;

«Βεβαίως μόνο αλήθειες, δεν έχω τίποτα να κρύψω και δεν λέω ποτέ ψέματα στη ζωή μου, κάτι που δεν μου βγήκε σε καλό, γιατί ο κόσμος έχει χαλάσει τόσο».

Είχες σκεφτεί ότι μετά από τόσο πολλά χρήματα που έβγαζες θα δυσκολευόσουν οικονομικά και επαγγελματικά;

«Όχι, ήμουν ρεαλιστής, ήξερα τι συμβαίνει, όπως γνώριζα ότι θα έρθει κι αυτή η στιγμή, αλλά αυτή τη στιγμή της αναλγησίας του Έλληνα δεν την περίμενα. Είμαστε ανάλγητος λαός. Όταν έφτασε ένας πιτσιρίκος, μελλοντικός σκηνοθέτης να πει: «Αυτός είναι καλός για το Χόλιγουντ, για εδώ δεν κάνει»! Αν αυτό το πει ο Μάικλ Ντάγκλας, καμία αντίρρηση, να το συζητήσουμε. Οι Έλληνες επιτρέπουν στο πρώτο σκ@τόπαιδο να πει ότι εγώ δεν κάνω για εδώ».

Θεωρείς ότι θα έπρεπε να είσαι από τους κατ' εξοχήν ανθρώπους που θα έπρεπε να φροντίσει περισσότερο η πολιτεία;

«Ε, ναι. Πήρα μια τιμητική σύνταξη, τόσο μικρή, που είναι... μικρή εκτίμηση. Δεν ήθελα παλάτια από το κράτος, αλλά κάτι παραπάνω. Δεν μου έχουν φερθεί έτσι όπως θα έπρεπε. Μόνο ο κόσμος, και είναι μεγάλη ανταμοιβή για έναν ηθοποιό, για έναν καλλιτέχνη γενικά. Κυρίως στο δρόμο με σταματούν άντρες γιατί οι γυναίκες ντρέπονται λίγο και μου λένε ότι τους έκανα περήφανους. Έκανα πολλά χρήματα, αλλά δυστυχώς μια... κυρία φρόντισε να με πάει στο... καθαριστήριο. Αυτό είναι ένα παράπονο γιατί με τα χρήματα αυτά θα μπορούσα να ζήσω άλλα 30 χρόνια, γιατί είμαι ολιγαρκής».

Πώς είναι η καθημερινότητα σου στην Κόρινθο που μένεις πια μόνιμα;

«Μένω εκτός Αθηνών, σ' ένα μαγικό μέρος που λέγεται Καλαμάκι Κορίνθου, Ίσθμια και είμαι πανευτυχής. Η γυναίκα μου λέει: «Σ' έφερα στο χωριό». Είχε η μητέρα της ένα μικρό σπίτι και πήγαμε εκεί. Μούντζωσα την Αθήνα, δεν γίνεται πια, δεν είναι βιώσιμη».

Οικονομικά αντεπεξέρχεσαι με τη σύνταξη που λαμβάνεις;

«Όχι, αλλά έχω και την κόρη μου, η οποία βοηθάει κάπου-κάπου, όποτε μπορεί, βρίσκεται στο Λος Άντζελες».
Αναφέρεσαι στην κόρη της συζύγου σου Λίλιαν Παναγιωτοπούλου; Την έχεις υιοθετήσει;
«Η κόρη της Λίλιαν είναι και κόρη μου. Δεν μπορώ να την υιοθετήσω, γιατί υπήρχε ένα
νομικό πρόβλημα που δεν μου επέτρεπε στην ηλικία που βρίσκομαι, αλλά νιώθω ότι είναι η κόρη μου».

Ζηλεύεις τη σύζυγό σου;

«Δεν τη ζηλεύω, της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, τη θαυμάζω για τη νοικοκυροσύνη της και για ένα κάρο πράγματα», δήλωσε στο Λοιπόν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου