Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Ζέτα Δούκα: «Σκέφτομαι να υιοθετήσω ένα παιδάκι»

Η ζωή της άλλαξε από τότε που ήρθε στη ζωή της η κόρης της, Θάλεια.

Η Ζέτα Δούκα σε πρόσφατη συνέντευξή της, αποκάλυψε αν θα ήθελε άλλα παιδιά και τον λόγο που δεν προχώρησε σε τυπική επισημοποίηση της σχέσης της με τον σύντροφό της, Μιχάλη.

Πόσο άλλαξε η ζωή σου με τον ερχομό της κόρης σου, Θάλειας;

«Πάρα πολύ. Όταν γίνεσαι γονιός το καταλαβαίνεις. Η Θάλεια είναι ένα υπέροχο δώρο. Ο ερχομός του παιδιού φέρνει στην επιφάνεια όλα τα βαθύτερα ένστικτα του ανθρώπου. Τα καλά και τα κακά. Οφείλεις να έχεις προετοιμαστεί καλά σε προσωπικό και υπαρξιακό επίπεδο για να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο. Όμως και πάλι μπαίνεις σε ένα άγνωστο πεδίο. Κάθε μέρα ανακαλύπτεις πράγματα. Η Θάλεια είναι χαρισματικό παιδί. Το παιδί που πάντα ήθελα να έχω. Ανεξάρτητη, δυναμική, έξυπνη. Είναι ευλογία να την παρακολουθώ να μεγαλώνει. Μου δίνει τη χαρά και την αυτοπεποίθηση ότι έκανα κάτι πολύ ωραίο στη ζωή μου».

Ως χαρακτήρας μοιάζει περισσότερο σε εσένα ή στον Μιχάλη;

Μοιάζουμε πολύ με τον Μιχάλη ως χαρακτήρες. Έχουμε πολλά κοινά. Ίσως ο Μιχάλης είναι περισσότερο της ανάλυσης και του λόγου, εγώ είμαι της ανάλυσης μέχρι να το κάνω πράξη. Ισως ο Μιχάλης θέλει περισσότερο χρόνο στις αποφάσεις. Είμαστε όμως και οι δύο άνθρωποι που παλεύουμε για τη ζωή, την «πιάνουμε απ' τα μαλλιά». Θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι, έχουμε κοινή οπτική στα περισσότερα θέματα. Εχει πάρει λοιπόν πολλά και από τους δυο μας , η Θάλεια».

Θα ήθελες ακόμη ένα παιδί;

«Θα ήθελα δέκα παιδιά, αλλά δεν μου φτάνουν ο χρόνος και οι δυνάμεις μου. Μάλλον θα μείνω στο ένα, εκτός εάν καταφέρω και υιοθετήσω ένα παιδί. Τώρα που έχει αλλάξει η νομοθεσία».

Το σκέφτεσαι;

«Ναι, βέβαια. Αυτό έχει να κάνει με το πώς σκέφτεσαι τον άνθρωπο. Κάθε άνθρωπος έχει αξίες και ταλέντα που είναι σημαντικό να αναδειχθούν από άλλους ανθρώπους. Τα βιολογικά παιδιά δεν έχουν καμία διαφορά από τα υιοθετημένα. Εγώ τη Θάλεια τη ζω τώρα. Εχω ξεχάσει πώς ήταν η εγκυμοσύνη μου και όλη εκείνη η υπέροχη περίοδος τότε. Ζω το παρόν και το ίδιο παρόν μπορεί να το ζήσω και με ένα παιδί που θα με επιλέξει και θα το επιλέξω για να ζήσουμε μια ζωή μαζί. Και πριν αποκτήσω τη Θάλεια σκεφτόμουν πως θα ήθελα πολύ να υιοθετήσω ένα παιδί. Ευτυχώς που έχει γίνει πιο ελαστική η νομοθεσία σε αυτό το θέμα».

Ήταν συνειδητή επιλογή να μην προχωρήσετε σε τυπική επισημοποίηση της σχέσης σας με τον Μιχάλη; Δεν νιώσατε την ανάγκη ενός γάμου;

«Ποτέ δεν νιώσαμε και δεν θα νιώσουμε. Δεν έχει καμία αξία στα μυαλά και στις καρδιές μας. Είμαστε ενωμένοι ούτως ή άλλως για όλη μας τη ζωή. Οπότε δεν υπάρχει κάτι άλλο το οποίο θα μας ενώσει περισσότερο», λέει στο tv Έθνος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου