Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Μαύρο ψωμί δεν σημαίνει απαραίτητα ολικής άλεσης ψωμί

Προϊόντα ολικής άλεσης και δίαιτα πάνε …πακέτο, αφενός γιατί αποτελούν πιο υγιεινή επιλογή λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητάς τους σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και αφετέρου γιατί έχουν

την ικανότητα να προκαλούν μεγαλύτερο αίσθημα κορεσμού, γεγονός που συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο της πρόσληψης τροφής και διευκολύνει τη ρύθμιση του σωματικού βάρους.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως ένα «μαύρο» ψωμί ή αρτοσκεύασμα δεν είναι απαραίτητα και ολικής άλεσης. Το ίδιο, δε, ισχύει και για τα πολύσπορα προϊόντα, που συχνά επιλέγονται ως πιο «υγιεινά» ή «διαίτης».

Στην πραγματικότητα, το χρώμα ενός ψωμιού ή αρτοσκευάσματος μπορεί να οφείλεται στο είδος του αλευριού που χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή του.

Έτσι, ένα ψωμί σικάλεως μπορεί να είναι «μαύρο», αλλά να μην περιέχει σίκαλη ολικής άλεσης. Αντίστοιχα, ένα πολύσπορο ψωμί μπορεί να έχει παρασκευαστεί με επεξεργασμένο αλεύρι, στο οποίο προστέθηκαν σπόροι δημητριακών.

Πώς μπορείτε, λοιπόν, να ελέγξετε εάν ένα αρτοσκεύασμα είναι ολικής άλεσης; Ουσιαστικά, θα πρέπει να διαβάζετε τη λίστα των συστατικών στην ετικέτα του προϊόντων, ώστε να διαπιστώσετε εάν από αλεύρι ολικής άλεσης, επεξεργασμένο αλεύρι ή συνδυασμό και των δύο. Θυμηθείτε ότι τα συστατικά αναγράφονται στη λίστα με φθίνουσα σειρά, ξεκινώντας από αυτό που έχει την υψηλότερη συγκέντρωση στο τρόφιμο.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου