Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου στην Αυτοψία – Από τον εφιάλτη των ναρκωτικών στην “καθαρή ζωή”

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου, στις 00:20 στον Alpha.

Δύο ιστορίες που αποδεικνύουν ότι η ανθρώπινη θέληση μπορεί να νικήσει και την πιο ισχυρή εξάρτηση, παρουσιάζει  την Πέμπτη 19 Μαρτίου  2020 η εκπομπή Αυτοψία. Δύο άνθρωποι που έζησαν για χρόνια στον σκοτεινό κόσμο των ουσιών, έδωσαν την δική τους μάχη και βγήκαν νικητές, στέλνουν το δικό τους μήνυμα.

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ εξομολογείται πώς ξεκίνησε τα ναρκωτικά σε ηλικία μόλις 14 ετών.

Περιγράφει τα δύσκολα χρόνια που πέρασε όταν ήταν απόλυτα εξαρτημένη από την κοκαΐνη και εξηγεί πώς κατάφερε να ξεφύγει από την «εικονική πραγματικότητα» των χημικών ουσιών που κατέστρεφαν την ζωή της. Αναφέρει ότι αυτό που την βοήθησε ήταν η απομόνωση από τον κοινωνικό της περίγυρο και η επιστροφή σε έναν πιο φυσικό τρόπο ζωής με γυμναστική και υγιεινή διατροφή. Αποκαλύπτει πως καταλυτικό ρόλο στην προσπάθειά της αυτή έπαιξε η μητέρα της Ζωή Λάσκαρη, η οποία, όπως λέει, ήταν πάντα δίπλα της.

Η δεύτερη συγκλονιστική ιστορία που παρουσιάζει η «Αυτοψία» είναι αυτή ενός πρώην χρήστη που έζησε στο περιθώριο, αντίκρισε κατάματα τον θάνατο και στα 42 του χρόνια πήρε πτυχίο στην Ιατρική! Ο Γιώργος Καμπανός διηγείται στον Αντώνη Σρόιτερ πώς πέρασε από τα μαλακά στα σκληρά ναρκωτικά και τα χρόνια που βρέθηκε στην παρανομία.  Εξηγεί πως έδωσε μεγάλο αγώνα όταν κάθισε και πάλι στα θρανία με ένα και μοναδικό όνειρο: να γίνει γιατρός και να βοηθήσει νέους ανθρώπους που βρίσκονται στον αδιέξοδο κόσμο των ναρκωτικών.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου