Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020

Απόφαση σταθμός: Iερόδουλη κέρδισε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό μετά από μήνυση για σeξουαλική παρενόχληση

«Χρειάζεται θάρρος για να αντιδράσεις» - Η υπόθεση χτυπά «καμπανάκι» για τις επιχειρήσεις του σeξ

Μια Iερόδουλη από τη Νέα Ζηλανδία κέρδισε εξαψήφια αποζημίωση σε εξωδικαστικό συμβιβασμό για τη μήνυση που είχε καταθέσει για σeξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από επιχειρηματία.

Η αποζημίωση έρχεται για «τη συναισθηματική βλάβη και την απώλεια μεροκάματων», σε μια ιστορική απόφαση που «υπενθυμίζει ότι οι Iερόδουλες έχουν το δικαίωμα να μη δέχονται σeξουαλική παρενόχληση», όπως σχολίασε η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της χώρας.

Ο Michael Timmins, διευθυντής της οργάνωσης Human Rights Proceedings, χαιρέτισε την απόφαση λέγοντας πως όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως τι δουλειά κάνουν, πρέπει να δουλεύουν σε ένα περιβάλλον που να καταδικάζει τη σeξουαλική κακοποίηση.

Τόσο η ταυτότητα της ιeρόδουλης όσο και των ανθρώπων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση δεν έχουν δημοσιευτεί, σε μια προσπάθεια να προστατευτούν.


«Ενθαρρύνουμε όλους τους επιχειρηματίες και τους υπαλλήλους να κατανοήσουν και να σεβαστούν αυτά τα δικαιώματα», δήλωσε ο Timmins, η οργάνωση του οποίου είχε αναλάβει την υπόθεση της ιeρόδουλης.

Η υπόθεση έφτασε ως το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Ζηλανδίας, το οποίο έχει αποφανθεί από το 2014 ότι οι ιερόδουλες προστατεύονται από τη σεξουαλική κακοποίηση, σύμφωνα με τη χάρτα ανθρωπίνων δικαιωμάτων της χώρας.

«Το πλαίσιο είναι τα πάντα. Ακόμα και στη γλώσσα του οίκου ανοχής, μια σεξουαλική διάσταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ακατάλληλο τρόπο», ήταν το σκεπτικό του δικαστηρίου, όπως αναγράφεται στην απόφασή του.

Σύμφωνα με το BBC, η απόφαση χαιρετίστηκε ως ορόσημο για τη σεξεργασία στη Νέα Ζηλανδία. Η οποία αποποινικοποίησε την πορνεία το 2003 και δημιούργησε ένα πλαίσιο λειτουργίας που να περιφρουρεί τα δικαιώματα και την ευημερία όσων υπηρετούν το επάγγελμα.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου