Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Παγώνη: Έκκληση για εμβολιασμό έστω με μια δόση πριν τις διακοπές – Επιθετική η μετάλλαξη Delta

«Αν τρέξουμε μπορούμε να το πετύχουμε περίπου στις 15-20 Σεπτεμβρίου»

 «Καμπανάκι κινδύνου» έκρουσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη, επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά την επικινδυνότητα της μετάλλαξης Delta.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ΣΚΑΪ, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν λέγοντας ότι με αυτή τη νόσο δεν παίζουμε, η μετάλλαξη Delta είναι πολύ επιθετική και μεταδοτική σημειώνοντας πως είναι όπως η ανεμοβλογιά.

Τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 50 ειδικά αν έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα, τόνισε και συμπλήρωσε «Ιατρικά τρέχει άρα εμείς πρέπει να τρέξουμε μπροστά και περισσότερο».

Συνέστησε μάλιστα ότι μπορούν οι πολίτες να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου πριν φύγουν για διακοπές και τη δεύτερη ακόμα και στον τόπο που θα παραθερίζουν.

Σύμφωνα με την κα Παγώνη, το ποσοστό που πρέπει να φτάσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού για να αισθάνεται κάποιος ασφαλής είναι πάνω από 80%. Αν τρέξουμε μπορούμε να το πετύχουμε περίπου στις 15-20 Σεπτεμβρίου, τόνισε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να νοσήσουν οι εμβολιασμένοι πολίτες, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, σημείωσε ότι μπορεί να νοσήσουν ελαφρά αλλά προστατεύονται από την εισαγωγή σε ΜΕΘ.

Όπως δήλωσε στη χώρα μας υπάρχει ένα περιστατικό εμβολιασμένου με εισαγωγή σε ΜΕΘ, αλλά σημείωσε ότι πρέπει να ελεγχθεί και το ιατρικό ιστορικό του συγκεκριμένου ατόμου.

Κλείνοντας η κ. Παγώνη προειδοποίησε ότι αν μείνουν χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού, θα περάσουμε ένα δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνα και θα πιεστεί ξανά το σύστημα υγείας. Τόνισε μάλιστα ότι πρόκειται για ένα σύστημα υγείας που έχει περάσει τα πάνδεινα.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου