Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Μητσοτάκης: Δεν θα υπάρξει άλλο lockdown στην χώρα μας – Οι 4 άξονες στους οποίους κινείται η κυβέρνηση

«Θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό για την στήριξη του ΕΣΥ»

Ξεκάθαρος ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματός του ότι δεν θα υπάρξει νέο lockdown και μάλιστα τόνισε περιέγραψε τους 4 άξονες πάνω στους οποίους κινείται η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην έξαρση της πανδημίας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Ένα ισχυρό κύμα με πενταψήφιους αριθμούς κρουσμάτων σε πολλές χώρες και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είμαστε αντιμέτωποι με ένα κύμα που χτυπάει όλη την Ευρώπη και με απώλειες. Το εμβόλιο που έχουμε στην διάθεσή μας κάνει την διαφορά και αποτρέπει την ευθεία αντιστοίχιση των πολλών κρουσμάτων με τις βαριές νοσηλείες. Δίνει περιθώρια αναδιάταξης των δυνάμεων στο ΕΣΥ. Επιτρέπει στους Έλληνες που έχουν εμβολιαστεί να κινούνται πιο ελεύθερα», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε τους 4 άξονες πάνω στους οποίους κινείται η κυβέρνηση

  1. Δεν θα υπάρξει lockdown στην χώρα
  2. Όσοι έχουν θωρακιστεί δεν θα υποστούν σημαντικούς περιορισμούς. Οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατεύονται με πολλά τεστ. Χρήσιμο εργαλείο τα τεστ για να έχουμε επιδημιολογική εικόνα της χώρας.
  3. Τρίτη επιλογή η διαρκής ενίσχυση του ΕΣΥ, ειδικά στις περιφέρειες. «Θα κάνουμε», τόνισε, «ό,τι χρειαστεί, για να προσθέσουμε ανθρώπινους πόρους στο σύστημα υγείας της χώρας. Εφόσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό και ο υπουργός Υγείας έχει την εξουσιοδότηση από μένα για να καλυφθούν τα κενά.
  4. Τέταρτη επιλογή είναι η συνέχιση της προσπάθειας της ενίσχυσης των εμβολιασμών. Η προσπάθεια θα λήξει με τον εμβολιασμό. Στην τελευταία έξαρση του ιού απαντάμε με ένα κύμα εμβολιασμών.

Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι έχουμε μπροστά μας δύσκολες εβδομάδες αλλά υπάρχει και η αισιόδοξη πλευρά. «Κλείστηκαν 200.000 για την πρώτη δόση και 300.000 για την αναμνηστική. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και τότε θα διευρύνουμε το τείχος ανοσίας και θα κλείσουμε τις όποιες ρωγμές. Τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν πόσο απαραίτητη είναι η αναμνηστική δόση ειδικά σε πολίτες 3ης ηλικίας», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην συνάντηση που είχε με τον εμπορικό κόσμο, σημείωσε ότι είδε στήριξη των μέτρων και τόνισε ότι «τα μέτρα έχουν επίπτωση αλλά είναι απείρως καλύτερα από τα lockdown και τα κλειστά καταστήματα».

Και συνέχισε: «Τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι πιο αυστηρά σε σχέση με άλλες χώρες». Κάλεσε εεπίσης τους βουλευτές να μεταφέρουν στις περιφέρειές τους ότι η πανδημία χτυπάει πρωτίστως τους ανεμβολίαστους. «Κάθε μέρα χάνονται δεκάδες ζωές αχρείαστα», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμα ότι «η λύση είναι μπροστά μας και στα χέρια μας. Στα χέρια του καταστηματάρχη που πρέπει να προστατεύσει τους υπαλλήλους και τους πελάτες, του δημάρχου αλλά και του ιερέα που πρέπει να διδάξει την πίστη στην ζωή».

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου