Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Μπουτάκια κοτόπουλου με σκόρδο και καστανή ζάχαρη

Εναλλακτική πρόταση για εκείνους που θέλουν να φύγουν από την πεπατημένη

Υλικά

  1.     8 μπουτάκια κοτόπουλου
  2.     Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  3.     3 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο
  4.     4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  5.     1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  6.     1 κ. σ. μέλι
  7.     1/2 κ. γλ. ρίγανη
  8.     1/4 κ. γλ. θυμάρι
  9.     1/4 κ. γλ. βασιλικό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλατοπιπερώστε τα μπουτάκια κοτόπουλου.

Βήμα 2
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώστε τις 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Βήμα 3
Προσθέστε το κοτόπουλο, με την πέτσα προς τα κάτω, και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει, 2 έως 3 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.

Βήμα 4
Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να μαραθεί, για 1 έως 2 λεπτά.

Βήμα 5
Αφαιρέστε από τη φωτιά, ρίξτε τη μαύρη ζάχαρη, το μέλι, τη ρίγανη, το θυμάρι και το βασιλικό και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 6
Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20- 30 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά εσωτερικά.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου