Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Παντελής Καναράκης: Η απάντηση του περιοδικού και το νέο σχόλιο που έκανε ο Κώστας Τσουρός

"Το να προχωρούν οι ιερείς σε μήνυση στον Παντελή Καναράκη μου φαίνεται επίσης υπερβολικό", λέει ο Κώστας Τσουρός.

Σάλο προκάλεσε η φωτογράφιση που έκανε ο Παντελής Καναράκης ως Ιησούς Χριστός, με 7 ιερείς να κινούνται νομικά εναντίον του περιοδικού και να ζητούν να αποσυρθεί. Από την άλλη το περιοδικό ζήτησε συγνώμη και ανακοίνωσε πως θα δε θα κυκλοφορήσει το τεύχος.

Το πρωί της Δευτέρας στο Mega Καλημέρα, ο Κώστας Τσουρός, επανατοποθετήθηκε στο θέμα και διευκρίνισε: «Εγώ από την πλευρά μου, επειδή εξέφρασα και την αντίδραση μου προς τη συγκεκριμένη φωτογράφιση ως προς την αισθητική της, το να προχωρούν οι ιερείς σε μήνυση στον Παντελή Καναράκη μου φαίνεται επίσης υπερβολικό. Θα μπορούσαν να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους με ένα εξώδικο. Από εκεί και πέρα, η θρησκεία για μένα δεν αγγίζεται».

Η δημοσιογράφος Χριστίνα Πατσιώκα στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» διάβασε μέρος της απάντησης του περιοδικού:

 Δειτε το βιντεο εδω

«Κάθε εξώφυλλο του καλλιτεχνικού Free Press έχει σαν στόχο να προβληματίσει και να αποτελέσει κοινωνικό σχόλιο. Γι αυτό και οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύγχρονο άνθρωπο να φορά ακάνθινο στεφάνι που συμβολίζει τα δεινά. Σκοπός μας δεν ήταν να προκαλέσουμε. Θα ήθελα να θυμίσω και να τονίσω ότι η τέχνη έχει την υποχρέωση να προβληματίσει και η ελευθερία της τέχνης είναι συνταγματικό δικαίωμα».

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου