Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Αυτά τα μέρη του σώματος πρέπει να πλένονται καθημερινά, λένε οι ειδικοί

Το να κάνετε ντους κάθε μέρα είναι θέμα προσωπικής υγιεινής. 

Το να διατηρείτε τον εαυτό σας καθαρό μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε πολλές ασθένειες αλλά, σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν κάποια μέρη του σώματός μας που πρέπει να πλένονται καθημερινά και σχολαστικά.

Από την άλλη, το υπερβολικό μπάνιο μπορεί να ξεπλύνει τα υγιή βακτήρια, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται ξηρό, σκασμένο, φαγούρα και ερεθιστικό.

Το αν θα επιλέξετε να κάνετε μπάνιο καθημερινά ή όχι εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Αλλά αν ακολουθήσουμε τις συμβουλές των ειδικών, υπάρχουν μόνο τρία μέρη του σώματος που πρέπει να καθαρίζονται τακτικά και σχολαστικά. Ας μάθουμε ποια είναι.

Αυτά τα μέρη του σώματος πρέπει να πλένονται καθημερινά, λένε οι ειδικοί 

Μασχάλες

Εάν ιδρώνετε πολύ, το σώμα σας θα παράγει μια δυσάρεστη οσμή λόγω της συσσώρευσης βακτηρίων στο δέρμα. Η ανάπτυξη βακτηρίων είναι η υψηλότερη στις πτυχές του δέρματος όπως οι μασχάλες. Θα κάνει τη μασχάλη σας να μυρίζει πολύ και θα οδηγήσει σε φαγούρα και φλεγμονή. Ο καθημερινός καθαρισμός της μασχάλης σας με σαπούνι και νερό θα σκοτώσει τα βακτήρια και θα αποτρέψει την ανάπτυξή τους. Θα μειώσει τον κίνδυνο δερματικών προβλημάτων και θα κάνει τη μυρωδιά σας ωραία.

Βουβωνική χώρα

Ακόμα κι αν επιλέξετε να μην κάνετε μπάνιο καθημερινά, πρέπει να καθαρίζετε τη βουβωνική χώρα και να αλλάζετε τα εσώρουχά σας καθημερινά. Το δέρμα και οι τρίχες γύρω από τα γεννητικά όργανα μπορούν να φιλοξενήσουν εκατομμύρια επιβλαβή βακτήρια, οδηγώντας σε μόλυνση και οσμή. Μπορεί επίσης να σας βάλει σε κίνδυνο να αναπτύξετε σοβαρές ασθένειες. Ο καθαρισμός της βουβωνικής χώρας με ζεστό νερό και σαπούνι μπορεί να κρατήσει το ευαίσθητο δέρμα απαλό και χωρίς ιδρώτα.

Πόδια

Τα πόδια είναι ένα από τα πιο αγνοημένα μέρη του σώματος, ειδικά όταν πρόκειται για την υγιεινή. Οι άνθρωποι συχνά στο ντους, τρίβουν ολόκληρο το σώμα και δεν σκέφτονται τα πόδια καθώς θεωρούν ότι το νερό, που τελικά πέφτει, μπορεί να κάνει τη δουλειά. Αλλά τα πόδια σας απαιτούν περισσότερη προσοχή από αυτή. Είναι ο κοινός χώρος όπου συσσωρεύεται ο ιδρώτας σας, ειδικά αν φοράτε κάλτσες όλη μέρα. Ο καθημερινός καθαρισμός τους μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της οσμής αλλά και την ανάπτυξη μυκήτων.

Άλλα μέρη του σώματός που πρέπει να καθαρίσετε

Σίγουρα, όταν μπαίνουμε στο ντους, προσπαθούμε να απλώσουμε σαπούνι σε κάθε σημείο του σώματος και να το τρίβουμε καλά. Αλλά ορισμένα μέρη του σώματος απαιτούν επιπλέον φροντίδα και όταν κάνετε μπάνιο, πρέπει να τα καθαρίζετε σωστά. Εκτός από τις μασχάλες, τη βουβωνική χώρα και τα πόδια, εδώ είναι μερικά μέρη του σώματος που θεωρούνται ως η περιοχή υποδοχής των βακτηρίων:

Κάτω από τα νύχια

Πίσω από τα αυτιά

Αφαλός

Το πίσω μέρος του λαιμού σας

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου