Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Φωτιά στα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής – «Υπάρχουν σπίτια σε κοντινή απόσταση»

Αγρότες φτιάχνουν ήδη αντιπυρικές ζώνες

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή των Νέων Ρόδων, του Δήμου Αριστοτέλη, στη Χαλκιδική. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κινητοποιήθηκαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς.Επί τόπου έχουν σπεύσει και επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα. Στην επιχείρηση συνδράμει με ρίψεις νερού από αέρος και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο βρίσκεται και ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, ο οποίος δήλωσε στο thestival.gr ότι αγρότες της περιοχής φτιάχνουν ήδη αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν τη φωτιά που βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

«Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι διότι η φωτιά καίει σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια. Επί τόπου βρίσκονται γκρέιντερ και υδροφόρες του δήμου. Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι στην περιοχή αυτή τη στιγμή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Ωστόσο, δεν πρόκειται για δασική έκταση αλλά για αγροτική. Εκτιμώ ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα» σημείωσε ο κ. Βαλιάνος.

Σημειώνεται ότι αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγω για πάνω από μία εστία της πυρκαγιάς.

*Φωτογραφία αρχείου

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου