Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Fuel Pass 2: Η υποβολή της φορολογικής δήλωσης «ξεκλειδώνει» την αίτηση για το επίδομα καυσίμων

Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις από 3,1 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων – Οι δικαιούχοι και τα ποσά της ενίσχυσης

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις επιδότησης έως 100 ευρώ στη βενζίνη για 3,1 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο με το συνολικό κονδύλι να φτάνει τα 200 εκατ. ευρώ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι έχει υποβληθεί η φετινή φορολογική δήλωση καθώς για την επιδότηση λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2021 που εμφανίζονται στη δήλωση. Για το λόγο αυτό όσοι δεν έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα φορολογική δήλωση και δικαιούνται το επίδομα θα πρέπει να σπεύσουν να υποβάλουν τη δήλωσή τους. Όσο πιο γρήγορα υποβληθεί η αίτηση τόσο πιο γρήγορα θα χορηγηθεί το επίδομα.

Τα εισοδηματικά όρια διαμορφώνονται σε 30.000 ευρώ για ένα άτομο και ποσό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας. Έτσι για ζευγάρι ανέρχεται σε 33.000 ευρώ, για οικογένεια με ένα παιδί σε 36.000 ευρώ, με δύο παιδιά σε 39.000 ευρώ, με τρία παιδιά σε 43.000 ευρώ και με ανώτατο όριο τα 45.000 ευρώ ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιδιών.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό προγραμματισμό η οικονομική ενίσχυση θα χορηγηθεί στους δικαιούχους στις αρχές Αυγούστου με τους πλέον κερδισμένους να είναι όσοι επιλέξουν την έκδοση της ψηφιακής κάρτας αφού θα κερδίσουν μπόνους 15 ευρώ. Για τη συγκεκριμένη κατηγορία και ανάλογα με το είδος του οχήματος και την περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία η αποζημίωση κυμαίνεται από 60 έως 100 ευρώ ενώ όσοι επιλέξουν την πίστωση των χρημάτων στον τραπεζικό τους λογαριασμό τα ποσά της ενίσχυσης περιορίζονται σε 45-80 ευρώ.

Το πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση 44 λεπτά το λίτρο για τους κατοίκου της ηπειρωτικής χώρας (80 ευρώ για 180 λίτρα καυσίμου το τρίμηνο) και 56 λεπτά το λίτρο για όσους διαμένουν σε νησιωτική περιοχή (100 ευρώ για 180 λίτρα καυσίμου το τρίμηνο).

Ειδικότερα τα ποσά της αποζημίωσης που αναμένεται να δοθεί στις αρχές Αυγούστου ανάλογα με το είδος του οχήματος και την περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία του δικαιούχου αποζημίωση διαμορφώνονται:

  •     στα 80 ευρώ με ψηφιακή κάρτα και στα 65 ευρώ για κατάθεση στο τραπεζικό λογαριασμό για αυτοκίνητο σε ηπειρωτική περιοχή
  •     στα 100 ευρώ για αυτοκίνητο με κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή) εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει τη ψηφιακή κάρτα και στα 85 ευρώ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό
  •     στα 60 ευρώ για μοτοσυκλέτες σε ηπειρωτική περιοχή με ψηφιακή κάρτα και στα 45 ευρώ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό
  •     στα 70 ευρώ για μοτοσικλέτες για όσους έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή και λάβουν την επιδότηση με ψηφιακή κάρτα και στα 55 ευρώ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου