Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Μίλτος Καρατζάς: «Η συνεργασία μας με τον Δημήτρη Μητροπάνο μού έχει μείνει αξέχαστη»

«Ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν ο καλύτερος λαϊκός καλλιτέχνης που έχω ακούσει», λέει ο Μίλτος Καρατζάς.

Ιστορίες από την καριέρα του διηγήθηκε ο Μίλτος Καρατζάς, σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και την Ειρήνη Διαμαντακίδου.

«Ασχολούμαι από μικρό παιδί με τη μουσική, είχαμε ένα συγκρότημα με τέσσερα ξαδέλφια μου.

Ο Στέφανος Κορκολής ερχόταν μικρός και παρακολουθούσε τις πρόβες που κάναμε με το συγκρότημά μου. Μετά από χρόνια με πλησίασε στο αεροδρόμιο, μου συστήθηκε και μου αποκάλυψε πως ήταν εκείνος.

Ο Χούλιο Ιγκλέσιας μου είχε πει για τον Γιάννη Πάριο πως αν τραγουδούσε σε μια γλώσσα πιο διεθνή τότε ο ίδιος θα είχε μείνει άνεργος. Οι «Police» για να με ευχαριστήσουν που διοργάνωσα με την εταιρεία μου την συναυλία τους στην Ελλάδα, έβαλαν φωτογραφία μου στο εσώφυλλο του άλμπουμ “Reggatta de blanc”», είπε αρχικά ο Μίλτος Καρατζάς.

Για τους καλλιτέχνες που ανακάλυψε και ανέδειξε, ο Μίλτος Καρατζάς είπε: «Ανακάλυψα και έφερα στην Sony τον Λευτέρη Πανταζή, την Άντζελα Δημήτριου, τον Άγγελο Διονυσίου, τον Ανδρέα Μικρούτσικο και τον Σάκη Μπουλά. Είμαι περήφανος που συνεργάστηκα με τον Σάκη Μπουλά και του έβγαλα δίσκο.

Το MTV ήθελε να κάνει αφιέρωμα στον Χρήστο Δάντη, αλλά τον πήρε ο ύπνος και δεν εμφανίστηκε στο ραντεβού. Για να προσθέσουμε την τελευταία στιγμή το “Όλα σ’ αγαπάνε” στον δίσκο του Σταμάτη Γονίδη,  καταστρέψαμε χιλιάδες δίσκους και εξώφυλλα που είχαν ήδη τυπωθεί. Η Πέγκυ Ζήνα δεν ήθελε το πρώτο της τραγούδι να είναι το “Αν πας με άλλη θα σου σπάσω το κεφάλι”».

Κλείνοντας, ο Μίλτος Καρατζάς είπε: «Ο Στέλιος Ρόκκος ήρθε για πρώτη φορά στο γραφείο μου και επέμενε ότι, δεν θα φύγει, αν δεν με δει. Όταν άρχισε να παίζει με την κιθάρα του ακύρωσα όλα τα ραντεβού και υπογράψαμε την ιδιά μέρα. Η Ραφαέλα Καρά βοήθησε τον Λάκη Γαβαλά στα πρώτα του βήματα στην Ιταλία. Ήταν επίσης υπεύθυνη πολιτιστικών δραστηριοτήτων του κομμουνιστικού κόμματος της Ιταλίας. Ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν ο καλύτερος λαϊκός καλλιτέχνης που έχω ακούσει. Η συνεργασία μας μου έχει μείνει αξέχαστη».

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου