Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Μητσοτάκης: Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας – Δεν ψάχνω δημοσκοπικό ξέφωτο για να πάω στις κάλπες

«Παίρνω το ρίσκο της σταθερότητας και αν αυτό έχει πολιτικό κόστος ας το έχει»

«Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας όπως το έχω πει πολλές φορές το επανέλαβα και χθες στη βουλή για λόγους θεσμικής τάξης, αλλά και για λόγους πολιτικής σταθερότητας σε μία κρίσιμη συγκυρία όπως αυτή που διανύουμε», είπε ο πρωθυπουργός στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Και συνέχισε: «Από κει και πέρα νομίζω ότι είναι πάντα χρήσιμο να μπορούμε να στεκόμαστε με αυτοκριτική διάθεση αυτό το οποίο έχουμε πετύχει σε δύσκολες συγκυρίες ομολογουμένως γιατί είναι για τη χώρα να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να φροντίζουμε πάντα να κρατάμε στη ζωντανή την μεταρρυθμιστική μας φέρνει έτσι ώστε να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και ταχύτητα στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων και στην υλοποίηση του προγράμματός μας. Κάθε επέτειος είναι μία ευκαιρία και για έναν απολογισμό και τα τρία χρόνια δεν είναι δύο δεν είναι ένα. Μπαίνουμε πια ημερολογιακά στην προεκλογική χρόνια αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να είναι άλλοθι για να κατεβάσουμε ταχύτητες ή να αρχίσουμε από τώρα να ασχολούμαστε με την προεκλογική προετοιμασία. Έχω πει πολλές φορές ότι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν θα το ανεχτώ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμα ότι έχει πλούσιο νομοθετικό προγραμματισμό και τώρα και από τον Σεπτέμβρη και μετά.

«Όχι απλά δεν έχουμε κατεβάσει ταχύτητα αλλά αντίθετα θέλουμε να καλύψουμε ένα μέρος του χαμένου χρόνου ο οποίος εκ των πραγμάτων δαπανήθηκε στην αντιμετώπιση πολύ δύσκολο να κρίσεων τις οποίες προφανώς και δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε.».

Είπε ακόμα ότι δεν ψάχνει κάποιο δημοσκοπικό ξέφωτο για να κάνει εκλογές.

«Εξάλλου δημοσκοπικά εικόνα της κυβέρνησης καθόλη τη διάρκεια της τριετίας με κάποια σκαμπανεβάσματα ήταν εξαιρετικά θετική», είπε και πρόσθεσε: «Επίσης πρέπει να λάβουν υπόψη αυτό το οποίο επισημάνατε ότι υπάρχει η βόμβα της απλής αναλογικής».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι θεωρεί ευθύνη του να διατηρήσει τη σταθερότητα της χώρας ακόμα και αν έχει πολιτικό κόστος.

«Το έχω πει πολλές φορές ότι θα κριθώ στο τέλος της 4ετίας. Η βαθιά μεταρρύθμιση της πατρίδας δεν Είναι μια αποστολή που μπορεί να ολοκληρωθεί σε μια 4ετία. Θα κρίνουν οι πολίτες τι πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ στα 4 χρόνια και τι εμείς.

Αν το φθινόπωρο είναι εκρηκτικό θα είναι σώφρων να εμπιστευτούμε τη διακυβέρνηση σε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση; Παίρνω το ρίσκο της σταθερότητας και αν αυτό έχει πολιτικό κόστος ας το έχει. Με μια απρόβλεπτη Τουρκία απέναντί μας δεν είναι πράξη εθνικά υπεύθυνη».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου