Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Live η σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις – Στο βήμα ο πρωθυπουργός

Δείτε ζωντανή εικόνα από την Ολομέλεια

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών για την υπόθεση των παρακολουθήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.



ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διατηρούν εδώ και 20 ημέρες το θέμα ψηλά στην ατζέντα, με ευθείες επιθέσεις κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά εστιάζοντας μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι η ΕΥΠ με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη υπήχθη στον έλεγχο του Μεγάρου Μαξίμου και ζητώντας απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που ανέκυψαν μετά την παραδοχή της νόμιμης επισύνδεσης του κινητού τηλεφώνου του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. 

Η κυβέρνηση επιμένει στη θεσμική αντιμετώπιση του ζητήματος και για το λόγο αυτό, άνοιξε η βουλή μια εβδομάδα νωρίτερα και επισπεύθηκαν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες για να δοθούν όπως τονίζουν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού οι απαιτούμενες εξηγήσεις και να μπει φρένο στην οξεία αντιπαράθεση που έχει μετατρέψει την πολιτική ζωή του τόπου σε αρένα. 

Εστιάζει όμως παράλληλα στη φύση του θέματος, δεδομένου ότι άπτεται της εθνικής ασφάλειας της χώρας και τονίζει ότι πρόκειται για μια ευαίσθητη υπόθεση που απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς. Και αυτό γιατί όπως επισημαίνεται από την κυβέρνηση οι συζητήσεις για την ΕΥΠ είναι απόρρητες (π.χ .στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας) και όσοι λαμβάνουν μέρος σε αυτές δεσμεύονται να τηρούν το απόρρητο και μετά τη λήξη της θητείας τους.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου