Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Σκορδόψωμο με τρία είδη τυριών

Για πρώτο ή συνοδευτικό σε σαλάτα

Υλικά

  1.     4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  2.     1/3 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
  3.     1/3 φλ. τσαγιού τριμμένο ημίσκληρο τυρί
  4.     1/3 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ
  5.     1/3 φλ. τσαγιού φρέσκο κρεμμυδάκι, σε φέτες
  6.     1 ράβδο μαλακό βούτυρο
  7.     1 μπαγκέτα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από την μπαγκέτα, μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα.

Βήμα 3
Κόψτε τη μπαγκέτα στη μέση κατά μήκος και απλώστε το μείγμα βουτύρου και τυριών ομοιόμορφα και στις δύο πλευρές της μπαγκέτας.

Βήμα 4
Τοποθετήστε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήστε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι το τυρί να φουσκώσει και να αρχίσει να ροδίζει στις άκρες.

Βήμα 5
Κόψτε σε φέτες, αφήστε να κρυώσει και σερβίρετε.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου