Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Ζυμαρικά με σολομό και αβοκάντο

Εύκολος τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη σε ωμέγα-3

Υλικά

  1. 250 γρ. ζυμαρικά
  2. 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  3. 250 γρ. σολομό, φιλέτο
  4. 250 γρ. ντοματίνια
  5. 1 αβοκάντο
  6. 3 κ. σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  7. Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  8. 1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 2

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε καλά και περιχύστε με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν.

Βήμα 3

Ψήστε το σολομό για 10 λεπτά. Αφαιρέστε το δέρμα και τα κόκαλα και αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 4

Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, ξεφλουδίστε και κόψτε το αβοκάντο σε κομμάτια παρόμοιου μεγέθους.

Βήμα 5

Συνδυάστε τα ζυμαρικά, τις ντομάτες, τα αβοκάντο και το σολομό σε μια σαλατιέρα.

Βήμα 6

Προσθέστε την παρμεζάνα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σερβίρετε.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου