Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Ζωγράφου: Πυροβολισμοί με τραυματία στις παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης – Πώς έγινε το επεισόδιο

Γυναίκα αστυνομικός πυροβόλησε τέσσερις φορές εναντίον 30χρονου

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης κοντά στις παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου. Στη διάρκειά της σημειώθηκαν πυροβολισμοί και υπάρχει ένας τραυματίας.

Ο άντρας που δέχτηκε τους πυροβολισμούς είναι ένας Αλβανός περίπου 30 ετών, ο οποίος φέρεται να έχει εμπλοκή σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών. Διέμενε στις παλιές φοιτητικές εστίες, οι οποίες τελούν υπό κατάληψη.

Στη θέα των αστυνομικών φέρεται να πρόταξε ένα αιχμηρό αντικείμενο, ενδεχομένως κατσαβίδι, και τότε μια γυναίκα αστυνομικός πυροβόλησε τέσσερις φορές εναντίον του, ταυματίζοντάς τον.

Έχει μεταφερθεί φρουρούμενος στο νοσοκομείο, ενώ φαίνεται να έχει προσαχθεί τουλάχιστον ένα ακόμη συγγενικό του πρόσωπο.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση

«Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου