Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο Έλληνας σεφ του Μπάκινγχαμ αποκαλύπτει – Ποια ήταν η διατροφή της, τι δεν έτρωγε ποτέ

«Η Βασίλισσα Ελισάβετ ήταν πολύ ευγενική μαζί μας και μας σεβόταν, δεν έκανε παράπονα σε σημείο να επιστρέψει πιάτο», λέει ο Νίκος Κουλούσιας.

Για τη Βασίλισσα Ελισάβετ, που έφυγε χθες από τη ζωή στα 96 της χρόνια, μίλησε ο Νίκος Κουλούσιας.

Ο Έλληνας σεφ συνεργάζεται με το παλάτι του Μπάκιγχαμ από το 2017 και ήταν ένας από τους πολλούς σεφ που επιμελούταν το διατροφολόγιο της Βασίλισσας.

«Εμάς μας ήρθε ειδοποίηση 30-45 λεπτά νωρίτερα, όχι ειδοποίηση ότι “έφυγε”. Μας ήρθε ειδοποίηση γιατί ήμασταν έτοιμοι για την αποχώρηση σαν ομάδα για το Μπαλμόραλ, που έγινε πρώτη φορά», είπε αρχικά ο Νίκος Κουλούσιας.

Ερωτώμενος για τυχόν αλλαγές στη διατροφή της Βασίλισσας Ελισάβετ, λόγω προβλημάτων υγείας, είπε πως δεν είχε αλλάξει κάτι που να προκαλούσε ανησυχία, αν και είχαν λιγοστέψει τα γεύματά της λόγω ηλικίας.

Ο Νίκος Κουλούσιας αποκάλυψε και τι έτρωγε η Βασίλισσα Ελισάβετ: «Το πρωί έτρωγε σάντουιτς (μαύρο ψωμί χωρίς κόρα) με τόνο και φρέσκο αγγούρι και δύο αυγά μαύρα βιολογικά. Απαγορευόταν να προμηθευτούμε λευκά αυγά για κάποιο λόγο. Το μεσημεριανό της ήταν πάντα κάτι πολύ ελαφρύ, σπαράγγια, σολωμό.

Μετά ένα γλυκό, όπου εκεί μπορούσαμε να “παίξουμε” οτιδήποτε. Της άρεσε πολύ ότι είχε σχέση με πουτίνγκα. Η Βασίλισσα ήταν πολύ ευγενική μαζί μας και μας σεβόταν, δεν έκανε παράπονα σε σημείο να επιστρέψει πιάτο. Δεν έτρωγε ποτέ σκόρδο. Αυτό που της άρεσε πολύ ήταν η δική μας σπανακόπιτα και γενικά οι πίτες με φρέσκο φύλλο, πάντα».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου