Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Απίστευτη καταγγελία: Μητέρα μαθητή ΑμεΑ μένει όλη μέρα στο σχολείο μαζί με το παιδί της λόγω έλλειψης ειδικών

«Ο γιος μου είναι σε καρότσι και χρειάζεται βοήθεια και τις 6 ώρες, είτε για να πάει τουαλέτα, είτε για να βγάλει ένα βιβλίο»

Μία απίστευτη καταγγελία κάνει μία μητέρα ενός μαθητή ΑμεΑ, ο οποίος πάσχει από τετραπληγία.

Η μητέρα ανέφερε πως στο σχολείο που φοιτά το παιδί της, δεν υπάρχει ένας ειδικός να του παρέχει παράλληλη στήριξη κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Η κυρία Μόρφη Παπαδοπούλου μίλησε στο Μega και περιέγραψε τις δυσκολίες που περνά η ίδια και το παιδί της στο σχολείο του, λόγω έλλειψης ειδικών.

«Είναι η 4η βδομάδα που πηγαίνω και εγώ 1η δημοτικού μαζί με τον γιο μου, είμαι η βοηθός του. Έχουμε περάσει από ΚΕΣΥ έχει εγκριθεί η αίτηση, όλα τα χαρτιά δηλώνουν ότι κρίνεται απαραίτητο να είναι ένα ΕΒΠ – ειδικό βοηθητικό προσωπικό –  30 ώρες την εβδομάδα. Μετά την τελευταία τροποποίηση της νομοθεσίας έχει βγει ότι να είναι ένα ΕΒΠ σε κάθε σχολείο και στο δικό μας το σχολείο υπάρχουν 4 παιδιά. Ο γιος μου είναι σε καρότσι και χρειάζεται βοήθεια και τις 6 ώρες, είτε για να πάει τουαλέτα, είτε για να βγάλει ένα βιβλίο, ο, τιδήποτε» ανέφερε αρχικά η κυρία Παπαδοπούλου.

Για το εάν θα πρέπει το παιδί να πάει σε ένα ειδικό σχολείο η κυρία Παπαδοπούλου επεσήμανε και διευκρίνισε ότι «το ότι ένα παιδί έχει κινητικά προβλήματα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάει σε ειδικό σχολείο. Στα ειδικά σχολεία πηγαίνουν παιδάκια που έχουν για παράδειγμα αυτισμό, ή χρειάζονται μία άλλη φροντίδα. Ο γιος μου έχει μόνο κινητικό πρόβλημα».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου