Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Κατερίνα Στεφανίδη: «Με εκνευρίζει που με ρωτάνε πότε θα τελειώσω την καριέρα μου για να κάνω παιδί»

"Ε πλέον θέλω να πω ότι δε θέλουμε να κάνουμε παιδιά" τόνισε, μεταξύ άλλων, η Κατερίνα Στεφανίδη.

Σε μια διαφορετική και χαλαρή συνέντευξή είδαμε την Κατερίνα Στεφανίδη στο Open Sport και την Έλβη Μιχαηλίδου την Κυριακή.

Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια μίλησε για τη συλλογή μεταλλίων της, για το last dance της καριέρας της, τη ζωή στην Αμερική, τη γνωριμία της με τον σύζυγό και προπονητή της Μιτς αλλά και για την πίεση που της δημιουργεί η ερώτηση για τον ερχομό ενός παιδιού αλλά και για τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, η Κατερίνα Στεφανίδη σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ξεκινήσαμε τη χρονιά με τον Μιτς έχοντας ως πρώτο στόχο με διαφορά να μην πονάω. Είχαμε περάσει 2μιση χρόνια με πολλούς τραυματισμούς οπότε μας βγήκε τέλεια αυτό που είχαμε στο μυαλό μας. Θεωρώ ότι αν είχα πιστέψει λίγο περισσότερο εγώ ότι με αυτή την πιο προσεκτική προπόνηση μπορούσα να είχα φτάσει στο ίδιο επίπεδο, πιστεύω ότι είχα ένα 4.80- 4.85 μέσα μου αλλά νομίζω δεν άφησα τον εαυτό μου να το καταφέρει. Ε και βέβαια το ότι ήρθε ακόμα ένα μετάλλιο δε μπορώ να πω ότι δε με ευχαριστεί».

«Θεωρώ ότι το last dance θα εξαρτηθεί πάρα πολύ από το πως θα πάνε τα επόμενα 2 χρόνια. Και αν αισθανθώ ότι αυτό είναι ένα καλό σημείο τερματισμού για μένα (μετά το Παρίσι)… Κάνω αυτό που αγαπάω και θα συνεχίσω να το κάνω όσο μου επιτρέπει το σώμα μου».

«Αν πας πίσω στις συνεντεύξεις που δίναμε το 2016 λέγαμε θέλουμε να κάνουμε παιδάκια, να γίνουμε νέοι γονείς. Τώρα που έχουμε φτάσει πιο κοντά ηλικιακά σ’ αυτό λέμε και οι δύο πλέον δε θέλουμε παιδιά, θέλουμε σκυλάκια, γατάκια, κατσίκια άλογα… Και θεωρώ ένας από τους λόγους είναι πόσο πίεση έχουμε αρχίσει να αισθανόμαστε από έξω. Σε σημείο να μου φέρνει και εκνευρισμό. Πέρσι στα 31 μετά το Τόκιο και φέτος στα 32 να μου λένε να σταματήσω την καριέρα μου για να κάνω παιδιά. Ε πλέον θέλω να πω ότι δε θέλουμε να κάνουμε παιδιά, δε λέω ότι δε θα κάνουμε ποτέ, όμως δεν είναι ο στόχος μας και για να πω την αλήθεια έχουμε συζητήσει πάρα πολλές φορές να υιοθετήσουμε» συμπλήρωσε, επίσης, η Κατερίνα Στεφανίδη στην εκπομπή Open Sport και την Έλβη Μιχαηλίδου.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου