Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Κάθε πότε πρέπει να ανανεώνετε τη μάσκαρά σας

Πώς θα καταλάβετε αν έχει χαλάσει

Το να ρωτάτε πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστάτε τη μάσκαρά σας είναι το ίδιο με το να αναρωτιέστε πόση ζάχαρη περιέχει ένα μπολ με δημητριακά ή πόσο χρόνο μπροστά σε μια οθόνη καταναλώνετε κατά μέσο όρο την ημέρα.

Με λίγα λόγια, θέλετε να ξέρετε αλλά δεν θέλετε να ξέρετε!

Ωστόσο, «τα απλικατέρ καλλυντικών μπορούν γρήγορα να γίνουν χώρος αναπαραγωγής δερματικών μικροβίων, τα οποία μπορούν στη συνέχεια να μεταφερθούν στο δοχείο των καλλυντικών και στο δέρμα, τα μάτια ή τις βλεφαρίδες σας», εξηγεί στο Woman & Home η Roshni Patel, ειδική οπτομέτρης του Lenstore. Κάθε πότε, όμως, πρέπει να ανανεώνετε τη μάσκαρά σας;

Όλοι οι ειδικοί με τους οποίους μίλησε το Woman & Home συμφώνησαν ότι οι έξι μήνες είναι το απόλυτο μέγιστο, αλλά αρκετές χρειάζονται αντικατάσταση νωρίτερα από αυτό το χρονικό διάστημα. «Οι μάσκαρα έχουν διάρκεια ζωής έως και έξι μήνες, και αν η φόρμουλα αρχίζει να φαίνεται σβολιασμένη και υπάρχει δυσάρεστη μυρωδιά, θα πρέπει να απορρίπτεται νωρίτερα από τους έξι μήνες», λέει η Saffron Hughes, make-up artist στο falseeyelashes.co.uk.

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να κρατήσετε την αγαπημένη σας μάσκαρα για όσο περισσότερο μπορείτε, το να πάρετε αυτό το ρίσκο μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες, εξηγεί η Patel: «Πρέπει να τις αντικαθιστάτε κάθε 3- 6 μήνες για να αποφύγετε την ανάπτυξη βακτηρίων. Με τη συνεχή χρήση παλαιών προϊόντων, αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για την ανάπτυξη της ακμής».


Διατρέχετε, επίσης, τον κίνδυνο άλλων προβλημάτων, σύμφωνα με την Carly Cochrane, Beauty Editor στο Cosmetify. «Τα βακτήρια που μπορεί να συσσωρευτούν στα καλλυντικά σας μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό και σε σοβαρές περιπτώσεις, μολύνσεις των ματιών. Ακόμη και αλλεργίες μπορεί να αναπτυχθούν από τα βρώμικα καλλυντικά».

Πώς θα καταλάβετε αν η μάσκαρά σας έχει χαλάσει

Εκτός από την τήρηση του κανόνα των έξι μηνών, μπορείτε, επίσης, να ακολουθήσετε τη δική σας κρίση αν υποψιάζεστε ότι η μάσκαρα σας έχει χαλάσει πριν την ώρα της. «Ένας τρόπος για να διαπιστώσετε αν το προϊόν σας έχει λήξει είναι η μυρωδιά. Αν το προϊόν έχει μια νέα χαρακτηριστική οσμή, τότε είναι καιρός να φύγει», εξηγεί η Hughes.

Όποιος γνωρίζει πώς να εφαρμόζει μάσκαρα θα ξέρει ότι τείνουν να στεγνώνουν σταδιακά με την πάροδο του χρόνου, αλλά «αν το υγρό προϊόν σας έχει πυκνώσει ή έχει σβολιάσει, τότε πρέπει, επίσης, να το πετάξετε», συνεχίζει η Hughes.

Ωστόσο, αν η υφή και η σύνθεση της μάσκαρά σας φαίνονται εντάξει, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι δεν προκαλούν όλα τα βακτήρια αλλαγές στην οσμή και την υφή, γι’ αυτό και ο κανόνας τον έξι μηνών θα πρέπει να ακολουθείται πιστά.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου