Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Θανάσης Αλευράς: «Κατάλαβα ότι δεν ήμουν χαρούμενος, στερήθηκα πολλά πράγματα»

"Η κατάχρηση του θεάτρου δεν με ξεκουράζει αλλά με κουράζει" παραδέχθηκε ο Θανάσης Αλευράς

Με αφορμή τα «Νούμερα» βρέθηκε ο Θανάσης Αλευράς την Κυριακή στο πλατό της εκπομπής ¨Δύο στη 1″ στην ΕΡΤ. 

Μέσα σε όλα, ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την απόφαση να σταματήσει να κάνει θέατρο για ολόκληρη σεζόν εξηγώντας τους λόγους αλλά και το ιδανικό για εκείνον μελλοντικό σκεπτικό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Θανάσης Αλευράς σημείωσε χαρακτηριστικά πως «αν κάνω πολύ θέατρο δεν θα έχω μπροστά μου μια ζωή ολόκληρη! Γιατί το θέατρο δεν σε αφήνει να ζήσεις πολύ. Να φύγεις ένα ταξίδι, να φύγεις ένα διήμερο, να κάτσεις να φας, να πας ένα σινεμά. Δεν είναι απλά τα πράγματα από τις 9 έως τις 12. Κουράστηκε το σύστημα μου, το μυαλό μου από τα λόγια και τις ιστορίες των ηρώων. Γιατί κάπως σετάρεσαι με κάθε έργο και κάθε συγγραφέα. Παίρνεις δηλαδή χαρακτηριστικά την περίοδο που παίζεις».

«Στο μυαλό μου πια το έχω, γιατί ζω από αυτή την δουλειά, ότι θέλω να δημιουργήσω τις προϋποθέσεις αυτές έτσι ώστε το θέατρο να μην το έχω ανάγκη για βιοποριστικούς λόγους και να πηγαίνω όποτε η ψυχή μου το θέλει είτε για έναν ρόλο είτε για μια συνεργασία αλλά μία φορά στο τόσο και για λίγο διάστημα».

«Κατάλαβα ότι δεν ήμουν πια χαρούμενος ενώ μου συνέβαιναν τόσο ωραία πράγματα. Ήμουν σε ένα περιβάλλον πρόβας, παράστασης, ξενύχτι για σεζόν ολόκληρες. Το χόρτασα το θέατρο, στερήθηκα πολλά πράγματα, επιβεβαιώθηκα, έκανα μια τεράστια βόλτα σε παρέες σε όλο το ρεπερτόριο και πια η κατάχρηση του δεν με ξεκουράζει αλλά με κουράζει» συμπλήρωσε ο Θανάσης Αλευράς στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου