Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Βίντεο – σοκ από το ναυάγιο με μετανάστες – «Τους είδαμε με τα μάτια μας να πνίγονται», λέει κάτοικος στα Κύθηρα

Προσοχή, σκληρές εικόνες - Δήμαρχος Κυθήρων: Μπροστά μου πέθαναν πέντε άτομα, τα κύματα τους κοπανούσαν σαν χταπόδια

«Πρωτόγνωρη (η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε). Δεν περιγράφεται. Δεν περιγράφεται», δήλωσε στο Open o Γ. Πρωτοψάλτης κάτοικος των Κυθήρων σχετικά με το ναυάγιο με τους μετανάστες.

«Είναι λίγο έξω από το Λιμάνι είναι όμως ίσως το δυσκολότερο σημείο που θα μπορούσε να πέσει. Είναι λίγο έξω από το Λιμάνι αλλά είναι ψηλά τα βράχια, είναι ένας μικρός ορμίσκος που οδηγήθηκαν μέσα και δεν θα μπορούσαν να φύγουν από πουθενά, να σωθούν από πουθενά αν δεν γινόταν όλη αυτή η τεράστια κινητοποίηση από τους ντόπιους εδώ και τις τοποθεσίες», συνέχισε.

«Δυστυχώς τους είδαμε με τα μάτια μας να πνίγονται», είπε ακόμα σχολιάζοντας το βίντεο ντοκουμέντο του OPEN και συνέχισε:«Δεν μπορούσαν να κρατηθούν γιατί τους χτυπούσαν τα κύματα».

Δήμαρχος Κυθήρων: Μπροστά μου πέθαναν πέντε άτομα – Τα κύματα τους κοπανούσαν σαν χταπόδια

Τις τραγικές στιγμές που έζησαν στη διάρκεια της νύχτας, μόλις έγινε αντιληπτό το ναυάγιο με τους μετανάστες, περιέγραψε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Κυθήρων Στρ. Χαρχαλάκης. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος «τι να σας πω, μπροστά μου πέθαναν πέντε άτομα».

Συνέχισε περιγράφοντας ότι το σκάφος εξέπεμψε SOS μέσω του 112 χθες το βράδυ γύρω στις 8, ενώ στην περιοχή επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες.

Πρόσθεσε ότι οι άτυχοι μετανάστες παρασύρθηκαν από τα κύματα και το σκάφος τους προσέκρουσε και διαλύθηκε πάνω σε βράχια κάθετα που έχουν ύψος 15 – 20 μέτρα.

«Η θάλασσα τους κοπανούσε σαν χταπόδια» είπε συγκλονισμένος. «Τους πήρε το κύμα και χάθηκαν μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στο ναυάγιο στο Διακόφτι Κυθήρων, μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 80 μετανάστες μετά την πρόσκρουση ιστιοφόρου σε θαλάσσια απόκρημνη περιοχή. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, 11 άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Νίκο Καπόγλη, μέχρι αυτή την ώρα έχουν διασωθεί 55 άνδρες, 7 γυναίκες και 18 παιδιά ενώ υπάρχουν και άνθρωποι στη θάλασσα οι οποίοι δεν έχουν ανασυρθεί και πιθανόν να μιλάμε και για 2-5 νεκρούς.

Στο σκάφος, που στη συνέχεια βυθίστηκε, επέβαιναν, κατά δήλωσή τους, 95 άνθρωποι.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου