Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Υπόθεση βιασμού 12χρονης – Λύτρας: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μαστροπεία από τη μητέρα – «Δεν έχει καμία απολύτως σχέση»

«Γιατί δεν ασχολούνται με τους βιαστές;» είπε ο γνωστός δικηγόρος

Την προφυλάκιση της 37χρονης μητέρας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, αποφάσισαν οι Αρχές. 

Η κατηγορούμενη πέρασε το κατώφλι της ανακρίτριας και του εισαγγελέα για να απολογηθεί, το μεσημέρι της Δευτέρας (17/10).

«Δεν έχει καμία απολύτως σχέση» η προφυλακισμένη 37χρονη μητέρα με την κατηγορία για μαστροπεία της ανήλικης κόρης της, δήλωσε ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

«Και με βάση την δικογραφία μπορεί να καταλάβει κάποιος εύκολα ότι σαν μητέρα μπορεί να έκανε λάθη και να μην μπορούσε να έχει την εποπτεία της ανήλικης, αυτό μπορώ να το δεχτώ, αλλά την μαστροπεία για την οποία κατηγορείται, την αρνείται και δεν υπάρχουν και στοιχεία» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, απαντώντας στο πώς είναι δυνατόν να κατάλαβε η θεία του παιδιού ότι κάτι συνέβαινε και να μην είχε καταλάβει τίποτα η μητέρα του, ο κ. Λύτρας είπε «αυτό ακούγεται και είναι λογικό, ούτε και με αυτό θα διαφωνήσω» και πρόσθεσε ότι «η θεία βρήκε κάποια στιγμή το τηλέφωνο του παιδιού και το πήρε και ήταν ανοιχτό και έτσι είδε το μήνυμα και ξεκίνησε όλη αυτή η διαδικασία, από την άλλη η μητέρα δεν το είχε κάνει ποτέ». Ωστόσο αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η θεία του παιδιού συμπαραστάθηκε στην κατηγορούμενη μητέρα όπως και η 19χρονη κόρη της και ο 18χρονος γιος της μίλησαν υπέρ της 37χρονης και σημείωσε «δηλαδή όλοι αυτοί οι άνθρωποι πέφτουν τόσο έξω για την μητέρα; Ότι υπάρχει παραμέληση, δεν θα πω όχι».

Στην επισήμανση ότι εισαγγελέας και ανακρίτρια ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκιση της μητέρας, ο κ. Λύτρας σχολίασε, σύμφωνα με την ΕΡΤ: «δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπεις μια τέτοια διάταξη και στο δικαστήριο να βλέπεις άλλο αποτέλεσμα», προσθέτοντας «εμένα μου κάνει μεγάλη εντύπωση, αντί να ασχοληθούμε με τους βιαστές γιατί εδώ μιλάμε για βιαστές».

«Μου κάνει λίγο ότι κάποιος ή κάποιοι προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα γιατί ενδεχομένως υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι θα είναι άνθρωποι που θα κινδυνεύσουν διάφορες καταστάσεις ή διάφορα πράγματα» ανέφερε ο κ. Λύτρας. Ερωτηθείς εάν υπάρχουν πρόσωπα που κάποιοι θέλουν να τα προστατεύσουν είπε «δεν ξέρω αλλά περνάει πολύ έντονα από το μυαλό μου».

«Εγώ βλέπω ότι ξαφνικά έχει μετατοπιστεί η κοινή γνώμη για ένα αδίκημα που είναι η μαστροπεία από την μητέρα, που το αρνείται επαναλαμβάνω και έχουμε αφήσει εκτός τα άτομα που ψάχνουμε να δούμε όλοι μας ποια είναι» συμπλήρωσε.

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, ο κ. Λύτρας απάντησε «και αυτό δεν το αποκλείω, εάν δηλαδή το ακούσω, δεν είναι η πρώτη φορά, έχω δει διάφορες παρεμβάσεις που γίνονται σε διάφορα θέματα». Και συνέχισε λέγοντας, «εγώ ψάχνω να δω γιατί ακόμα-γιατί έχω διαβάσει την δικογραφία- επειδή είναι εύκολο να ξεσκεπαστεί αυτό το κύκλωμα, υπάρχουν τηλέφωνα, διευθύνσεις και λοιπά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχει γίνει. Δεν ξέρω αν υπάρχουν επώνυμοι, εγώ ξέρω ότι υπάρχουν τα στοιχεία τους, τα τηλέφωνά τους, οι διευθύνσεις τους, ηλεκτρονικά ίχνη και αυτή την στιγμή έχω δει 4-5 συλλήψεις». Ο κ. Λύτρας ρωτήθηκε εάν έχει δει ότι υπάρχουν άτομα που θα μπορούσαν κάποιοι να προσπαθήσουν να προστατέψουν και η απάντησή του ήταν «δεν έχω δει αν είναι ο α’ ή ο β’, ο οποίος να πάει το μυαλό μου, ότι χρήζει μιας ιδιαίτερης (σ.σ. προστασίας), δεν το λέω για αυτό τον λόγο» ωστόσο συμπλήρωσε «ανοίγουμε ένα πολύ μεγάλο θέμα, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που οποιαδήποτε κυβέρνηση, δεν μιλάω για την συγκεκριμένη, μπορεί για ένα θέμα που απασχολεί την κοινή γνώμη, μέσω δημοσιογράφων που η κάθε κυβέρνηση έχει, να ελέγχει και τα θέματα της επικαιρότητας, δεν είναι η πρώτη φορά ούτε το ακούτε πρώτη φορά από εμένα». Απαντώντας στο ποια μπορεί να είναι η σκοπιμότητα, ο κ. Λύτρας υποστήριξε «και να αλλάξει η ατζέντα και ενδεχομένως, αντιλαμβάνεστε αν υπάρχει κάποιος μέσα σε αυτή την λίστα που είναι μέλος ενός κόμματος τι πρόκειται να συμβεί; Δεν το καταλαβαίνετε;» Ερωτηθείς αν υπάρχει όντως, μέλος κόμματος στην λίστα, ο κ. Λύτρας δήλωσε ότι δεν το ξέρει.

Όσο αφορά στην διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί εάν έχουν υποστεί κακοποίηση και άλλα από τα ανήλικα παιδιά της 37χρονης, ο κ. Λύτρας είπε πως τα μικρότερα παιδιά ήδη βρίσκονται στο Χαμόγελο του Παιδιού «και νομίζω ότι όλα αυτά έχουν ήδη γίνει με τα παιδιά, γιατί πριν βρίσκονταν στο Νοσοκομείο Παίδων ακριβώς για αυτόν τον λόγο και δεν υπάρχει κάποιο θέμα», μεταδίδει η ertnews.gr.

Θα υπάρξουν πολλές συλλήψεις για την υπόθεση

«100% θα υπάρξουν και άλλες συλλήψεις» σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, μάλιστα μίλησε για «πολλές».

«Έχω διαβάσει και διαβάσει δικογραφίες, έχω δει υποθέσεις και υποθέσεις, εδώ πραγματικά μιλάμε για φρίκη. Έχω ασχοληθεί με τα πιο σκληρά εγκλήματα που υπάρχουν στην  Ελλάδα, εδώ μιλάμε για φρίκη, αν κάποιος διεισδύσει στην δικογραφία και δει το υλικό που υπάρχει,  φωτογραφίες, βίντεο που έχουν αποσταλεί, συζητήσεις με ανθρώπους. Αυτό είναι πολύ σοβαρό, πράγματι δεν μπορεί εύκολα να γίνει ποινική δίωξη σε κάποιον ο οποίος έχει μια συζήτηση με το 12χρονο παιδί. Εγώ που βλέπω τις συζητήσεις, που πράγματι δεν μπορείς να ασκήσεις ποινική δίωξη σε αυτόν γιατί δεν έχει κάνει κάποιο έγκλημα- αλλά οι συζητήσεις αυτές πραγματικά είναι δεδομένο ότι αύριο μεθαύριο θα οδηγήσουν σε άλλο έγκλημα» ανέφερε ο δικηγόρος της 37χρονης.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου