Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Ζυμαρικά με σολομό και κόκκινη σάλτσα

Για ένα γεύμα με πλούσια γεύση και έντονο άρωμα

Υλικά

  1. 400 γρ. ζυμαρικά
  2. 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  3. 400 γρ. σολομού χωρίς κόκαλα
  4. 1/4 κ. γλ. αλάτι
  5. 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  6. 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  7. 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  8. 500 γρ. σάλτσα ντομάτας
  9. 1 κ. σ. ντοματοπολτό
  10. 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  11. 1 κ. γλ. ζάχαρη
  12. 3 κ. σ. κρέμα γάλακτος

Για το σερβίρισμα

  1.  τριμμένη παρμεζάνα
  2. μαύρο πιπέρι
  3. φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση

Βήμα 1

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώστε και κρατήστε 1 φλιτζάνι από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών.

Βήμα 2

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα σολομού και τοποθετήστε τα στο τηγάνι με την πέτσα προς τα πάνω.

Βήμα 4

Τηγανίστε τον σολομό για 3 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα, στη συνέχεια γυρίστε τον και μετακινήστε τον στη μία πλευρά του τηγανιού.

Βήμα 5

Προσθέστε τα κρεμμύδια στον χώρο που έχει απομείνει στο τηγάνι. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 6

Ανακατέψτε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.

Βήμα 7

Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ ντομάτας, το αποξηραμένο θυμάρι και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε τα και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 2-3 λεπτά.

Βήμα 8

Σπάστε τον σολομό με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού σε χοντρά κομμάτια.

Βήμα 9

Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος στη σάλτσα και προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στο τηγάνι μαζί με μια καλή δόση (περίπου 1/4 φλιτζανιού) από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών. Ανακατέψτε καλά.

Βήμα 10

Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε πιάτα και γαρνίρετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα, μαύρο πιπέρι και λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου