Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Απεργία: Πώς θα κινηθούν αύριο τα ΜΜΜ – Οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα λόγω των κινητοποιήσεων

Με αιχμή την ακρίβεια και τις ραγδαίες αυξήσεις του ενεργειακού κόστους, ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και ΠΑΜΕ πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 24ωρη απεργία. 

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) κάλεσε τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή τόσο στην απεργία όσο και στο συλλαλητήριο στην Αθήνα την ίδια ημέρα, στις 11:00 το πρωί,

στην πλατεία Κλαυθμώνος, αλλά και στα κατά τόπους συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

«Οι εργαζόμενοι, μαζί με τα συνδικάτα, δίνουν μάχη ενάντια στην ακρίβεια, που πνίγει τα ελληνικά νοικοκυριά, στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, που επικρατούν, ενάντια στα βάρη που σηκώνουν στις πλάτες τους εδώ και χρόνια. Πρέπει και επιβάλλεται να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας, μετά τις ραγδαίες αυξήσεις του ενεργειακού κόστους, αλλά και της εκτίναξης των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, είναι απαραίτητη η γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού, καθώς και η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου, με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Ο αγώνας θα συνεχιστεί, μέχρι οι εργαζόμενοι να σταματήσουν να βρίσκονται στην κλίνη του Προκρούστη» αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς


Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα τα λεωφορεία θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Τα λεωφορεία θα εξέλθουν από τα αμαξοστάσια από τις 8:30 ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται να γίνει τουλάχιστον μία ώρα αργότερα.

Ομοίως, τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται τουλάχιστον μία ώρα πριν την έναρξη της στάσης εργασίας.

Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια στις 60 λεωφορειακές γραμμές που έχουν ανατεθεί τα ΚΤΕΛ.

Ανακοίνωση για τη συμμετοχή 24ωρη απεργία της 9ης Νοεμβρίου και ότι το Μετρό θα λειτουργήσει μόνο, από τις 09:30 έως 15:00, για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των απεργών διαδηλωτών εξέδωσαν οι εργαζόμενοι.

Παράλληλα το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ. αναφέρει ότι συμμετέχει στην απεργία και οι ηλεκτροδηγοί του ΗΣΑΠ θα εργαστούν μεταξύ 9:00 π.μ έως 17:00 για τη μεταφορά των διαδηλωτών.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ: «Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ συμμετέχει, μαζί με όλα τα Συνδικάτα, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, στις 9 Νοέμβρη 2022, διαδηλώνοντας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της ακρίβειας, των φόρων, της λεηλασίας του εισοδήματος των εργαζόμενων προς όφελος των «ημέτερων» και των καρτέλ της ενέργειας και των τροφίμων.

Οι συνέπειες από τα αλλεπάλληλα “κύματα” ακρίβειας στην ενέργεια, σε βασικά καταναλωτικά είδη, τον πληθωρισμό έχουν ήδη φανεί! Η Ελλάδα είναι μια από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης και το 29% του πληθυσμού βρίσκεται, ήδη, στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αυξάνει έμμεσους και άμεσους φόρους κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ!

Για να «στρώσει το έδαφος» αυτής της ανάλγητης, ληστρικής πολιτικής η κυβέρνηση φρόντισε και έκανε μια σειρά νόμους, που στόχευαν να περιοριστούν ή και να καταργηθούν συνδικαλιστικά δικαιώματα, να καταργηθεί, ουσιαστικά, το δικαίωμα στην απεργία, να καταστούν ανενεργές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κανονισμοί εργασίας, να προχωρήσει το ξεπούλημα και ΔΕΚΟ, μεταξύ των οποίων και η ΣΤΑ.ΣΥ.

Ως εδώ όμως! Δεν αντέχουμε άλλο! Συμμετέχουμε, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 9 Νοέμβρη επειδή:

Δεν δεχόμαστε το “βαρύ χειμώνα” που μας προετοιμάζουν, γιατί απορρίπτουμε τη θρασύτητα λογική, που λένε, πως “όποιος δεν προσαρμοστεί θα πεθαίνει”.

Δεν σκύβουμε το κεφάλι στην ακρίβεια σε ενέργεια, είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Συμμετέχουμε, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 9 Νοέμβρη και διεκδικούμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς με βάση τον πληθωρισμό, πραγματικά μέτρα για τη συγκράτηση των τιμών στην ενέργεια, στα καύσιμα και στα βασικά είδη διατροφής, διατήρηση του Δημόσιου Χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών, επαναφορά της ΔΕΗ στο Δημόσιο» αναφέρει η ΣΤΑΣΥ.

Δεμένα αναμένεται να παραμείνουν τα πλοία την Τετάρτη 09/11, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα ξεκινήσει τα ξημερώματα της Τετάρτης, στις 00.01 με λήξη στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Χωρίς ταξί η Αθήνα

Χωρίς ταξί θα μείνει η Αθήνα την Τετάρτη (9 Νοεμβρίου), καθώς αποφασίστηκε οι οδηγοί του κλάδουν να συμμετάσχουν και εκείνοι στην απεργία.

Οι οδηγοί αποφάσισαν πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΑΤΑ (Μάρνη 17).

Παράλληλα, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου