Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Φρίκη από τα στοιχεία για τη δράση του προπονητή Τάε κβον ντο που βίαζε μαθήτριες

Την Παρασκευή απολογείται ο 44χρονος - Από το 2009 μέχρι το 2020 βίαζε κατ` εξακολούθηση ανήλικες αθλήτριες

Την Παρασκευή απολογείται ο 44χρονος προπονητής Ταε κβον ντο που κατηγορείται ότι από το 2009 μέχρι το 2020 βίαζε κατ` εξακολούθηση ανήλικες αθλήτριες του, μέσα στο γυμναστήριο και στο σπίτι του στην Ηλιούπολη.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή και πλήθος άλλων αδικημάτων, ενώ τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τη δράση του είναι σοκαριστικά.

Ο 44χρονος συνελήφθη την Τετάρτη και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι, στο γυμναστήριο της Ηλιούπολης και στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, δύο τάμπλετ, τρία λάπτοπ και ένας σκληρός δίσκος με κάρτα μνήμης.

Ο 44χρονος, πατέρας εξάχρονου παιδιού και προπονητής πολεμικών τεχνών, φέρεται να ακολουθούσε ένα συγκεκριμένο μοτίβο για τις αποτρόπαιες πράξεις του, τις οποίες μάλιστα κατέγραφε σε βίντεο. Το υλικό, σύμφωνα με την ΕΡΤ, εντοπίστηκε από τις αρχές στα κινητά και τους υπολογιστές του.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος του τρεις κοπέλες, πρώην αθλήτριές του, που πλέον έχουν ενηλικιωθεί. Η προκαταρκτική έρευνα έφερε στο φως τον εφιάλτη που έζησαν οι εν λόγω κοπέλες αλλά και τουλάχιστον δύο ακόμη κορίτσια.

Συνάδελφός του 44χρονου καταγγέλλει πως εδώ και μια δεκαετία τον έβλεπε να είναι πολύ διαχυτικός με τις ανήλικες μαθήτριές του. «Εκτός σχολής, στο μηχανάκι, στο αυτοκίνητο. Συνεχώς γινόταν αυτό με διαφορετικές αθλήτριες». Σύμφωνα με τον Alpha, ο προπονητής ασκούσε στα κορίτσια ψυχολογικό πόλεμο, λέγοντάς τους πως «αν μιλήσετε για αυτό, θα αυτοκτονήσω και θα είστε εσείς υπεύθυνες».

Ο τρόπος δράσης του

Η δράση του φέρεται να ξεκινά από το 2009. Ο 44χρονος προσέγγιζε τα κορίτσια, ηλικίας 12 με 16 ετών, αρχικά με επαίνους για τις αθλητικές επιδόσεις τους και στη συνέχεια τις παρότρυνε να ενταχθούν στο αγωνιστικό τμήμα. Αυτό απαιτούσε πολύωρες προπονήσεις, κυρίως ατομικές. Ήταν η αρχή του εφιάλτη. Έτσι ο 44χρονος μπορούσε να τις απομονώσει και να ασελγήσει σε βάρος τους, είτε στο γυμναστήριο, είτε στο σπίτι του.

Μητέρα πρώην μαθητή, δήλωσε πως: «ήταν προπονητής και ιδιοκτήτης, ξέρω ότι τα τελευταία χρόνια πιθανώς το είχε διαμορφώσει σε σπίτι κάποιο δωμάτιο έμενε σίγουρα εδώ κάποιες φορές».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο 44χρονος ανέβαζε φωτογραφίες με τους αθλητές και τις αθλήτριές του από αγώνες όπου πήγαιναν στο εξωτερικό, από κοινές εξόδους στο κέντρο της Αθήνας αλλά και από το γυμναστήριο της Ηλιούπολης. Στόχος του ήταν να διαμορφώσει ένα φιλικό – κοινωνικό προφίλ ώστε να καλύπτει την αποτρόπαιη δράση του.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταε κβον ντο. Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΕΛΟΤ, Χατζηδοπαυλάκης Ιωάννης: «πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να τιμωρηθούν, από την πρώτη στιγμή που η ελληνική ομοσπονδία έλαβε γνώση μπήκε στην διαδικασία να επικοινωνήσει με τον υφυπουργό αθλητισμού τον κύριο Αυγενάκη, ο άνθρωπος αυτός πρέπει να φύγει από το ταε κβον ντο, εμείς τον θεωρούμε ήδη παρελθόν».

Τον αποτροπιασμό της εξέφρασε και η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών τάε κβον ντο. Μεταξύ άλλων αναφέρεται στην ανακοίνωση, πως επικρατεί «αγανάκτηση» και θυμός», ενώ τονίζεται ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε «πρωταγωνιστές τέτοιων πράξεων».

Δειτε το βιντεο εδω

«Καλούμε αυτά τα παιδιά να μιλήσουν. Να μη φοβούνται. Γιατί μόνο αυτά μπορούν να ξεσκεπάσουν ανήθικες συμπεριφορές κάποιων παραβατικών στοιχείων που υπάρχουν συνολικά στην κοινωνία μας και όχι μόνο στον αθλητισμό. Όπως καλούμε και τους γονείς να είναι σε διαρκή εγρήγορση. Να απευθύνονται στα αρμόδια όργανα μόλις αντιληφθούν το παραμικρό. Να μαθαίνουν το προφίλ των προπονητή-δασκάλου που εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Το προφίλ του συλλόγου. Στοιχεία σημαντικά για την ανάπτυξη μιας ιδιαίτερης σχέσης και εμπιστοσύνης ανάμεσα σε αθλητές-γονείς-προπονητές».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου