Ελαφρύ και αρωματικό συνοδευτικό
Υλικά
- 3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαρούλι Romaine ή iceberg
- 2 φλ. τσαγιού κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
- 2 φλ. τσαγιού κομματάκια κοτόπουλο
- 1/2 φλ. τσαγιού μανταρίνια
- 1 πακέτο στιγμιαίο ράμεν, θρυμματισμένο
- 1/2 κ. γλ. καρότο ψιλοκομμένο
- 1/3 κ. γλ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1/4 κ. γλ. αμύγδαλα σε φέτες
Για το ντρέσινγκ:
- 3 κ. σ. ξύδι από κρασί ρυζιού
- 2 κ. σ. μέλι
- 1 κ. σ. σησαμέλαιο
- 1 κ. σ. σάλτσα hoisin
- 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ψιλοκομμένη
- 1/4 κ. γλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το μαρούλι, το κόκκινο λάχανο, το κοτόπουλο, τα μανταρίνια, τα θρυμματισμένα ζυμαρικά ράμεν, τα καρότα, τα πράσινα κρεμμυδάκια και τα αμύγδαλα σε φέτες.
Βήμα 2
Φτιάξτε το ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ξύδι, το μέλι, το σησαμέλαιο, τη σάλτσα hoisin, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ και το σκόρδο.
Βήμα 3
Ρίξτε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να γαλακτωματοποιηθεί.
Βήμα 4
Πριν σερβίρετε, περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου