Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Κινέζικη σαλάτα με μανταρίνι

Ελαφρύ και αρωματικό συνοδευτικό

Υλικά

  • 3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαρούλι Romaine ή iceberg
  • 2 φλ. τσαγιού κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. τσαγιού κομματάκια κοτόπουλο
  • 1/2 φλ. τσαγιού μανταρίνια
  • 1 πακέτο στιγμιαίο ράμεν, θρυμματισμένο
  • 1/2 κ. γλ. καρότο ψιλοκομμένο
  • 1/3 κ. γλ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1/4 κ. γλ. αμύγδαλα σε φέτες

Για το ντρέσινγκ: 

  • 3 κ. σ. ξύδι από κρασί ρυζιού
  •  2 κ. σ. μέλι
  •  1 κ. σ. σησαμέλαιο
  • 1 κ. σ. σάλτσα hoisin
  • 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
  •  1 σκελίδα σκόρδο
  • ψιλοκομμένη
  •  1/4 κ. γλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το μαρούλι, το κόκκινο λάχανο, το κοτόπουλο, τα μανταρίνια, τα θρυμματισμένα ζυμαρικά ράμεν, τα καρότα, τα πράσινα κρεμμυδάκια και τα αμύγδαλα σε φέτες.

Βήμα 2

Φτιάξτε το ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ξύδι, το μέλι, το σησαμέλαιο, τη σάλτσα hoisin, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ και το σκόρδο.

Βήμα 3

Ρίξτε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να γαλακτωματοποιηθεί.

Βήμα 4

Πριν σερβίρετε, περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου