Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Πέτρος Γαϊτάνος: «Με αδικεί που με συνδέουν αποκλειστικά με τις ψαλμωδίες του Πάσχα»

"Δεν ήμουν εξ αρχής θετικός για τη διαφήμιση. Ήθελα να σπάσω το γυαλί του σοβαρού καλλιτέχνη", δηλώνει ο Πέτρος Γαϊτάνος.

Στον καναπέ της εκπομπής «Ποιος είναι πρωινιάτικα» κάθισε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Πέτρος Γαϊτάνος. 

Ο γνωστός ερμηνευτής μίλησε στη Μπέττυ Μαγγίρα για την πορεία του στη μουσική, τις σπουδαίες συνεργασίες που έχει κάνει με Έλληνες συνθέτες αλλά και τη σύνδεση του ονόματός του γύρω από τις ψαλμωδίες του Πάσχα.

«Η ενασχόλησή μου με τη μουσική βγήκε πολύ αυθόρμητα. Με θυμάμαι από πάντα να τραγουδώ. Κατέβηκα νωρίς από τη Δράμα στην Αθήνα και πολύ σύντομα συναντήθηκα με τον Σταμάτη Σπανουδάκη και κάναμε το Λάθος Εποχή, το 1990. Ήταν η πρώτη μου επιτυχία», δηλώνει ο Πέτρος Γαϊτάνος.

«Ξεκίνησα πολύ αμέσως. Ήμουν 22 ετών. Δεν ξεκίνησα με συμμετοχές ή από κάποιον διαγωνισμό», τονίζει ο τραγουδιστής.

«Σύντομα σταμάτησα να εμφανίζονται σε νυχτερινά κέντρα. Ήταν επιλογή μου. Μου αρέσουν πολύ οι συναυλίες και ειδικά οι πιο ιδιαίτερες συναυλίες σε στοές, σε ναούς, σε αρχαιολογικούς χώρους. Είχα κάνει μια φορά μια συναυλία στη Ρόδο σε μία εκκλησία που ήταν κομμένη, γιατί περνούσε ανάμεσα ο δρόμος. Κλείσαμε τον δρόμο και κάναμε τη συναυλία», περιγράφει στη συνέχεια ο Πέτρος Γαϊτάνος.

«Λίγο με αδικεί που με συνδέουν αποκλειστικά με τις ψαλμωδίες του Πάσχα αλλά έχω την αίσθηση ότι αυτοί που ενδιαφέρονται πραγματικά γνωρίζουν πολύ καλά και το υπόλοιπο έργο μου», σημειώνει ο τραγουδιστής.

Ο Πέτρος Γαϊτάνος αναφέρθηκε και στη συμμετοχή του σε διαφήμιση γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών, η οποία προκάλεσε αίσθηση όταν κυκλοφόρησε.

«Μου άρεσε πολύ η έξυπνη ιδέα. Δεν ήμουν θετικός εξ αρχής αλλά ήθελα να δείξω και αυτή μου την πλευρά. Ήταν πολύ ωραίο. Μερικές φορές αισθάνομαι ότι πρέπει να σπάω λίγο το γυαλί του σοβαρού καλλιτέχνη. Αυτή ήταν μία τέτοια στιγμή», παραδέχεται ο Πέτρος Γαϊτάνος.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου