Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Σε κινητοποιήσεις σήμερα οι γιατροί στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Αντιδράσεις για τη μετατροπή της ογκολογικής μονάδας σε ΝΠΙΔ

Σε κινητοποίηση προχωρούν σήμερα στη μία το μεσημέρι οι γιατροί του Παίδων «Αγία Σοφία» μετά την ψήφιση, κατά πλειοψηφία επί της Αρχής, στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την σύσταση του Ογκολογικού Κέντρου του Παίδων «Αγία Σοφία», ως Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ). Το νομοσχέδιο εισάγεται στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα.

Aντιδράσεις υπάρχουν και από τον σύλλογο των γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Φλόγα», αλλά και από το σύνολο των σωματείων γιατρών και εργαζομένων του ΕΣΥ όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. Όπως υποστηρίζουν «η Ογκολογική Μονάδα παρέχει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών, είναι η μοναδική στη χώρα μας και αποτελεί πρότυπο για όλη την Ευρώπη». Ωστόσο με τον νέο νόμο, αποσπάται πλέον από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Κάνουν λόγο μάλιστα, για «ιδιωτικοποίηση», η οποία μακροπρόθεσμα αναμένεται να βλάψει τις ιατρικές υπηρεσίες προς τα παιδιά με καρκίνο, όπως λένε.

«Λίγες μέρες μάλιστα μετά την τραγωδία των Τεμπών, η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτική σε θέματα ιδιωτικοποιήσεων στα δημόσια κοινά αγαθά, πόσο μάλλον σε θέματα υγείας», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου