Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ανασύρθηκαν επτά απανθρακωμένες σοροί, 46 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί

Νέα ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

Τους 46 έφτασαν το πρωί της Πέμπτης (2/3) οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορική στα Τέμπη όπως ανέφερε σε επίσημη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης. Επτά απανθρακωμένες σοροί ανασύρθηκαν σήμερα από τους πυροσβέστες, όππως ανακοινώθηκε.

«Οι ενέργειες επικεντρώνονται στο βαγόνι-εστιατόριο που είχε καταπλακωθεί από το βαγόνι της δεύτερης θέσης» σημεώωσε για να συνεχίσει ότι η εκτίμηση είναι ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η απομάκρυνσή του.

«Γίνεται, απομάκρυνση του επιβατικού βαγονιού που βρίσκεται από πάνω, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί απομάκρυνση του συμπιεσμένου και σε σχήμα “Γ” βαγονιού – εστιατορίου. Για τη συνέχιση της επιχείρησης έρευνας και απεγκλωβισμού, θα πρέπει να γίνουν κοπές μετάλλων με ειδικά μηχανήματα και τμηματική αφαίρεση των μεταλλικών στοιχείων τους. Εκτιμάται, ότι μέχρι το μεσημέρι, θα ολοκληρωθεί η απομάκρυνση του εν λόγω βαγονιού» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Την Τετάρτη (1/2) οι Αρχές φόρεσαν χειροπέδες στον 59χρονο σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος είχε βάρδια το μοιραίο βράδυ και είχε για πρώτη φορά επικοινωνία με τον δικηγόρο του και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ο σταθμάρχης χαρακτηρίζεται ως υπαίτιος του δυστυχήματος και κατηγορείται εκτός των άλλων, για ανθρωποκτονία από αμέλεια άρθρο 302 του Ποινικού Κώδικα), σωματική βλάβη από αμέλεια (314 ΠΚ) και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία μέσων (291 ΠΚ).

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου