Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Τέμπη – Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του Κυπριανού: «Έφεραν το σώμα του, άνοιξα τη σακούλα, ένιωσα τη μαχαιριά»

"Όταν είδα το παιδί και ήταν ακέραιο, το πρόσωπό του ήταν ήρεμο, χτυπημένο με μώλωπες, είδα τη ψυχή του μέσα από αυτό και ησύχασα".

Ο πατήρ Χριστόδουλος, πατέρας του αδικοχαμένου Κυπριανού Παπαϊωάννου, στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την παραλαβή της σορού του παιδιού του.

«Είμαι καλά, ώρες ώρες όταν το σκεφτούμε ανθρώπινα είναι κάτι που δεν αντιμετωπίζεται αλλά από την άλλη πλευρά, είμαστε και Χριστιανοί κι έχουμε άλλον τρόπο να αντιμετωπίζουμε αυτά τα θέματα, όχι θεωρητικά αλλά πρακτικά.

Όταν πληροφορήθηκα από τη σύντροφο του γιου μου ότι έγινε το δυστύχημα, θυμήθηκα το όνειρο του παππού και ένιωσα μέσα μου ότι αυτό είναι σοβαρό. Είπα ότι αν έκοψε εισιτήριο για μπροστά μπροστά, είδα τι είχε γίνει και μάτωσε η ψυχή μου. Είναι όπως όταν σου βάζουν ένα μαχαίρι και τρέχει αίμα στην καρδιά σου.

Από πού να ζητήσω δικαίωση από τους ανθρώπους; Για όνομα του Θεού, οι άνθρωποι μπορούν να μου δώσουν δικαιοσύνη; Ο Θεός τη δίνει. Δε με ενδιαφέρει η τιμωρία, ποιος είμαι εγώ για να τιμωρήσω;

Το πρόβλημά μου εμένα ως πατέρας ήταν να βρω το σώμα του. Όταν είδα το παιδί και ήταν ακέραιο, το πρόσωπό του ήταν ήρεμο, χτυπημένο με μώλωπες, είδα τη ψυχή του μέσα από αυτό και ησύχασα. Όταν έφεραν το σώμα του στην Κύπρο και άνοιξα τη σακούλα, το περιποιήθηκα μαζί με τα αδέλφια του και την παπαδιά.

Δειτε το βιντεο εδω

 Πολλές φορές ένιωσα τη μαχαιριά όταν δεν με άφηναν να το δω. Ήθελαν να μου το δώσουν πακέτο, να το θάψω πακέτο. Και τους το είπα, ό,τι έχει μείνει να μου το δώσουν να το θάψω», εξομολογήθηκε ο πατέρας Χριστόδουλος.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου