Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Βασίλης Μπισμπίκης: «Δεν μπήκα στο Εθνικό, ενώ με ήθελαν ως ταλέντο, επειδή δεν είχα τελειώσει το Λύκειο»

"Είμαι ένας άνθρωπος που δεν έχει τελειώσει το Λύκειο, αλλά το γυμνάσιο" δήλωσε ο Βασίλης Μπισμπίκης.

Ο Βασίλης Μπισμπίκης ήταν ανάμεσα στους καλλιτέχνες που μίλησαν στην εκπομπή Mega Stories με την Δώρα Αναγνωστοπούλου για τις κινητοποιήσεις των ηθοποιών. 

Η δημοσιογράφος συνομίλησε μαζί του για το νέο προεδρικό Διάταγμα:

«Αντιδράμε για την ηθική και την αξιοπρέπεια, των ανθρώπων που σπουδάσαμε και περάσαμε χρόνια μέσα σε σχολές για να πάρουμε το πτυχίο του ηθοποιού και πλέον δεν υφίσταται αυτό το πράγμα, γίνεται χαρτί Λυκείου Πάνω από αυτό νιώθεις ότι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη για όλο αυτό, δεν σε σέβονται. Όσο περνάει ο καιρός αυτό που βλέπουμε όλο και περισσότερο είναι ότι απαξιώνουν τον πολιτισμό και την υποκριτική. Δεν σε ακούνε κιόλας να μιλήσεις. Σε απαξιώνουν και αυτό είναι το χειρότερο. Αυτό είναι που σε κάνει να είσαι στα κάγκελα. Οι καταλήψεις και οι διαδηλώσεις είναι μια από τις λύσεις. Και το θέατρο να κλείσει και η τηλεόραση και οι ηθοποιοί να απεργήσουν. Είναι λύσεις. Είναι ένας τρόπος για να πιέσεις μια κατάσταση» ανέφερε ο Βασίλης Μπισμπίκης.

«Είμαι ένας άνθρωπος που δεν έχει τελειώσει το Λύκειο, αλλά το γυμνάσιο. Μέσα από τα εξαιρετικά ταλέντα του Υπουργείου Πολιτισμού έδωσα εξετάσεις και πέρασα σε μια ιδιωτική σχολή και πήρα το πτυχίο του ηθοποιού. Δεν μπήκα στο Εθνικό, ενώ με ήθελαν ως ταλέντο, επειδή δεν είχα τελειώσει το Λύκειο. Τώρα σου λένε και να έχεις τελειώσει, είναι σαν να έχεις χαρτί Λυκείου. Δεν είναι παράλογο αυτό;

Η δουλειά αυτή έχει την ανασφάλεια έτσι κι αλλιώς… Παλεύουμε για τις συλλογικές συμβάσεις… Ποιες θεσούλες στο Δημόσιο; Είναι καθαρά για την αξιοπρέπειά μας. Δεν είναι για το χρήμα αυτό που γίνεται για να πάρουμε 170 ευρώ παραπάνω. Είναι απέναντί σου κάποιοι άνθρωποι που κάνουν πόλεμο στον πολιτισμό και στην Τέχνη. Έχουν βεντέτα, πόλεμο μαζί μας. Θα το πάμε στα άκρα, με κινητοποιήσεις, απεργίες, να μας ακούσουν πραγματικά. Για μένα μια πρόταση θα ήταν να μη συμμετέχουν οι καλλιτέχνες στο Φεστιβάλ των Αθηνών. Να μη γίνει καθόλου. Δεν είναι πληγή να μην μας αναγνωρίζουν τα πτυχία; Πρέπει να τα βάλουμε σε μια ζυγαριά. Διεκδικούμε κάτι. Είναι σημαντικό για τους νέους, αυτοί είναι το μέλλον… Πρέπει να γίνει τώρα μια θυσία» σημείωσε ο Βασίλης Μπισμπίκης.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου